ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Βολές επιχειρησιακής αξιολόγησης της 180 Μοίρας Κ/Β Hawk & της 98 Μοίρας Εθνοφυλακής

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στις 31 Οκτωβρίου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού «V Μεραρχία Κρητών». Ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Πεδίο Βολής Κρήτης, όπου εκτέλεσαν βολές πραγματικών πυρών οι ακόλουθες μονάδες στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους αξιολόγησης:
• Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΜΚ/Β) με σύστημα MIM-23 I-Hawk αναβάθμισης Φάσης ΙΙΙ.
• Μοίρα Ελαφρού Αντι-Αεροπορικού (A/A) Πυροβολικού (ΜΕΑΠ) με σύστημα ASRAD-Hellas.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, τα ποσοστά επιτυχίας των βολών Hawk και ASRAD-H κυμάνθηκαν μεταξύ 92% και 100%.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πεδίου Βολής Κρήτης, οι βολές πραγματοποιήθηκαν στις 30 και 31 Οκτωβρίου από την 180 ΜΚ/Β Hawk με έδρα στο Καπανδρίτι Αττικής, καθώς και από την 98 Μοίρα Εθνοφυλακής (ΜΕΘ) με έδρα στη Λέσβο, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.
Οι βολές πραγματοποιήθηκαν εναντίον τηλεχειριζόμενων στόχων. Στις 7 Ιουνίου 2018 η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) αποδέχθηκε τα δικαιολογητικά της εταιρείας Altus LSA AE και κατακύρωσε τον διαγωνισμό 67/17, για την παροχή υπηρεσιών ενός τηλεκατευθυνόμενου εναέριου στόχου βολών βλημάτων αεράμυνας Hawk και Osa-AK, καθώς και δύο στόχων για βολές συστημάτων ASRAD-Hellas και Stinger. Η εταιρεία είναι η μοναδική που συμμετείχε στον ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο