ΔΙΕΘΝΗ

Πολίτης με νόμιμο όπλο διασώζει αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Μια είδηση που τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα αγνόησαν κατά περίεργο τρόπο… Η είδηση έρχεται από την κωμόπολη Cicero της πολιτείας του Ιλλινόις, μια περιοχή όπου παραδοσιακά η οπλοφορία των πολιτών είναι υπό διωγμό (εκλογική περιφέρεια του τέως προέδρου Ομπάμα) και στην οποία οι νόμιμοι οπλοκάτοχοι κέρδισαν το δικαίωμα να υπερασπίζουν τη ζωή τους μετά από δεκαετίες δικαστικών αγώνων.

Δύο αστυνομικοί που περιπολούσαν εντός συμβατικού αυτοκινήτου εντόπισαν μία μαύρη Mercedes που κινούνταν με “περίεργο και ύποπτο τρόπο”. Αποφάσισαν να σταματήσουν το ύποπτο όχημα και όταν ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε το “έκλεισαν” και το εμβόλισαν. Ο οδηγός του, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για σωματεμπορία και εις βάρος του εκκρεμούν εντάλματα για παραβίαση αναστολής και σεξουαλική επίθεση, βγήκε από το όχημα πυροβολώντας τους αστυνομικούς. Μια από τις σφαίρες χτύπησε στο πόδι τον 32χρονο αστυφύλακα Luis Duarte. Διερχόμενος πολίτης που είδε τους αστυνομικούς σε κίνδυνο, αποφάσισε να βοηθήσει και με τη σειρά του πυροβόλησε τρεις φορές κατά του δράστη τραυματίζοντας τον στον ώμο και σώζοντας τους εγκλωβισμένους αστυνομικούς. Κατόπιν πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία αστυνομικό, ενώ βοηθούσε να κρατηθεί ο κακοποιός υπό επιτήρηση μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις.

Ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος του Cicero κος. Jerry Chlada σημείωσε σε συνέντευξη τύπου για το συμβάν: “είμαστε τυχεροί που υπήρχε ένας πολίτης με άδεια οπλοφορίας παρών, ο οποίος αποφάσισε να εμπλακεί στο συμβάν”. Ο δήμαρχος κος. Larry Dominick συνεχάρη τον πολίτη εκ μέρους της πόλης και είπε ότι είναι περήφανοι που έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο για να βοηθήσει την αστυνομία. Η ταυτότητα του καλού Σαμαρείτη θα παραμείνει κρυφή για να προστατευτεί από πιθανή αντεκδίκηση. Ο αστυφύλακας Duarte υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και αναρρώνει εκτός κινδύνου, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του δράστη για αποφυλάκιση με εγγύηση.

Η ιστορία μπορεί να διαφέρει αλλά η ουσία παραμένει αναλλοίωτη: Οι οπλισμένοι νομοταγείς πολίτες είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά του εγκλήματος και πολύ συχνά σύμμαχοι της αστυνομίας, περισσότερο από ότι επιθυμούν να παραδεχτούν οι επίσημες Αρχές.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο