ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ» ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 – ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Κυκλοφορεί πανελλαδικά το τεύχος Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2018 (Νο52) με αποκλειστικό ρεπορτάζ-αφιέρωμα 20 σελίδων από την μεγάλη και πρωτοφανή άσκηση των ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων SALAMIS STORM 2018, με συμμετοχή μονάδων ειδικών δυνάμεων από την Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία, η οποία διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ).

Επίσης, περιλαμβάνονται τα άρθρα:

Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος & Αιγαίο: Απειλή και Αντίμετρα. Ένα άρθρο για τις ασύμμετρες απειλές στην θάλασσα και ειδικά στο Αιγαίο, από τους αντίπαλους της Ελλάδος, αλλά και για αντίμετρα που μπορεί να αντιμετωπίσουν τις παρούσες αλλά και μελλοντικές θαλάσσιες υβριδικές επιθέσεις.

Τάγμα Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας Στρατού: Μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις κατά την παρούσα αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και ειδικά της διαδικασίας ωρίμανσης της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ)-ΓΕΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων Αεροπορίας Στρατού.

Υλικά Ε.Σ. & η Εμπειρία των Ασκήσεων: Μια συγκριτική ανάλυση των υλικών του ΕΣ σε σχέση με τα υλικά του Αμερικ. Σώματος Πεζοναυτών κατά την άσκηση «ΤΑΜΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση προβλημάτων και ελλείψεων.

WILSON COMBAT 1911 KEN HACKATHORN SPECIAL: Ενα «Ξεχωριστό» 45αρι. Ένα άρθρο για το σχεδόν χειροποίητο 45άρι πιστόλι που ανέπτυξαν ο Ken Hackathorn είναι ένας απόστρατος Αμερικανός στρατιωτικός (Πρασινοσκούφης των Special Forces), έφεδρος αστυνομικός, εκπαιδευτής στο θρυλικό Gunsite, από τα ιδρυτικά μέλη της πρακτικής σκοποβολής IPSC και πρώιμος πρωταθλητής της στην δεκαετία του ’80, και ο ο οπλουργός Bill Wilson είναι δύο από τα ιδρυτικά μέλη που το 1974 σχημάτισαν την πρώτη ομοσπονδία πρακτικής σκοποβολής της σημερινής IPSC.

Εμπλοκές σε Συνθήκες Χαμηλού/ Καθόλου Φωτισμού: Ένα άρθρο για την χρήση πιστολιού σε συνθήκες κακού φωτισμού μέσα σε κλειστό χώρο, κυρίως με χρήση – και όχι μόνο – φακού, με παραδείγματα από το επιχειρησιακό περιβάλλον.

KCCO: Η Ρωσική Διοίκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων : Ένα άρθρο για την KCCO, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με αποστολή την διεξαγωγή Ειδικών Επιχειρήσεων στο εξωτερικό της Ρωσίας και σήμερα αποτελεί τον αντίπαλο δέος της αμερικανικής USSOCOM.

Νέα Προβλήματα του Επιλογέα Βολής του Μ16/Μ4 Ένα άρθρο για μια πιθανά θανατηφόρα αστοχία του μηχανισμού σκανδάλης των αραβίδων Μ4Α1 που κατέχει ο Αμερικανικός Στρατός.

Τμήματα Εθνοφυλακής Καταδρομών: Μια νέα εξέλιξη της Εθνοφυλακής . Ένα άρθρο με προβληματισμούς και προστάσεις για νεοσύστατα Τμήματα Εθνοφυλάκων Καταδρομών.

Ο Αμερικανικός Στρατός Επιστρέφει στα Υποπολυβόλα. Ένα άρθρο για την πρόσφατη και μη αναμενόμενη κίνηση, ο Αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε μια αξιολόγηση υποπολυβόλων (Submachine Gun – SMG) διαμετρήματος 9×19 mm ΝΑΤΟ από εγχώριους και διεθνείς κατασκευαστές.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο