ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΕΛΕΑΑ

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Ασφάλειας & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ), στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε ότι μετά από συνεχή θητεία 8 ετών στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα θέσει νέα υποψηφιότητα.

Στη συνέχεια εκλέχθηκε νέο ΔΣ και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

• Πρόεδρος – Βερονικιάτης Ευάγγελος (MILTECH)
• Αντιπρόεδρος – Παπάτσας Νικόλαος (THEON Sensors)
• Γενικός Γραμματέας – Παπασπύρος Χαράλαμπος (ΕΑΒ)
• Ταμίας – Κέμος Νικόλαος (ELFON)
• Τακτικά Μέλη: Εξηντάρης Πάρις (ΤΕΜΜΑ), Ροΐδης Γεώργιος (ΕΑΣ), Ταβουλάρης Ιωάννης (Ναυπηγεία Ελευσίνας), Τρουλλινός Γεώργιος (IDE – Intracom Defense Electronics).
• Αναπληρωματικά Μέλη: Νοδάρος Δημήτριος (Hellenic Instruments), Χατζηαναστασίου Κων/νος (ΒΟΣΑ).

Η ΕΕΛΕΑΑ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες κρατικές και ιδιωτικές εγχώριες αμυντικές βιομηχανίες και έχει ως σκοπό την ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των μελών της σε όλα τα θεσμικά όργανα, τις κρατικές αρχές και τους διεθνείς θεσμούς στους τομείς της αεροδιαστημικής, της ασφάλειας και της άμυνας. Η ΕΕΛΕΑΑ είναι μέλος – εθνικός εκπρόσωπος στην “AeroSpace and Defense Industries Association of Europe” (ASD), η οποία εκπροσωπεί τις βιομηχανίες του κλάδου της Αεροδιαστημικής και της Άμυνας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (EDA) και σε άλλα θεσμικά όργανα και φορείς με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και δράση.
Το νέο ΔΣ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Τρουλλινό, ο οποίος με τις σημαντικές και άοκνες προσπάθειες που κατέβαλε σε συνεργασία με το ΔΣ, συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση των συμφερόντων των Ελληνικών Αμυντικών Βιομηχανιών, εν μέσω της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής αστάθειας.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο