ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας επιδοτεί τη δημιουργία δημοτικών σκοπευτηρίων!

Με δεδομένη την πρεμούρα των “Βρυξελιωτών” να υποσκάψουν κάθε νόμιμη δραστηριότητα σχετική με την οπλοκατοχή, η Πολωνία ανεβάζει το επίπεδο της αντίδρασής της. Μετά την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για το μπλοκάρισμα της αντιδημοκρατικής και αστήρικτης Οδηγίας, που απειλεί τα δικαιώματα των κατοίκων όλης της ΕΕ, η πολωνική κυβέρνηση δείχνει την πρόθεση της για αντίσταση με ένα εμπνευσμένο πραγματικά μέτρο. Με μια διαδικασία που παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της χώρας καλεί τους δήμους και τις περιφέρειες να εκπονήσουν σχέδια για τη δημιουργία νέων ή την ανάπλαση υπαρχόντων σκοπευτηρίων!

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με ως και κατά 80% του κόστους από πόρους του Υπουργείου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “Το Υπουργείο σχεδιάζει να συγχρηματοδοτήσει δύο τύπους πεδίων βολής: 100 και 200 μέτρων . Το ποσό της επιδότησης δεν θα ξεπερνά τα 800.000 PLN για τα 100 μέτρα και τα 1.200.000 PLN  για τα 200 μέτρα (188.000 = 281.000 Ευρώ)”. Επίσης προβλέπονται ανάλογα ποσά για εκσυγχρονισμό/ανάπλαση υφισταμένων πεδίων βολής. Οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα συμβάλλει με 20% της χρηματοδότησης και, αν απαιτείται, να διαθέσει τα κατάλληλα οικόπεδα για τη δημιουργία σκοπευτηρίων. Ενδιαφέρον προκαλεί η ταχύτητα με την οποία το πολωνικό δημόσιο κινεί τη διαδικασία. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν αξιολογηθεί και θα προχωρήσουν ένα μήνα μόνο μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής, στις 22 Μαρτίου 2019!

Στο ενημερωτικό σημείωμα για το πρόγραμμα, το πολωνικό Υπουργείο Αμύνης αναφέρει  ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα δημιουργίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αλλά αντίθετα “στοχεύει στην δημιουργία οργανωμένης παιδείας για το  σύνολο των Πολωνών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, των μελών οργανώσεων για την αυτοάμυνα, αλλά και των μελών των ενόπλων δυνάμεων. Το σχέδιο ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των Πολωνών για τα σκοπευτικά αγωνίσματα και τα θέματα ασφάλειας. Ο στρατηγικός σκοπός είναι να ξαναχτίσουμε σκοπευτική δεινότητα”. Για τους Πολωνούς, το να προσαρτηθούν δια της βίας στο άρμα ενός “Σύμφωνου της Βαρσοβίας” φαίνεται ήταν αρκετό για μια φορά, και είναι ολοφάνερο ότι δεν να θέλουν να το υποστούν για δεύτερη, από έναν άλλου τύπου ολοκληρωτικό μηχανισμό των επιγόνων του Ιωακείμ Βον Ρίμπεντροπ. Οι έχοντες τον εχθρό “εντός των πυλών”, ασχολούνται με δεξιώσεις…

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο