ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

«KATAΔΡΟΜΗ» Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2019

 • «ΩΡΙΩΝ-2018» – ΟΙ «ΚΥΝΗΓΟΙ» ΤΗΣ ΔΔΕΕ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ & ΘΡΑΚΗ: Οι αποστολές και η δράση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε μια άσκηση που θα διεξάγεται πλέον αποκλειστικά από τις ελληνικές SOF με όραμα να αποτελέσει μια πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων συμμαχικών και φιλικών κρατών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του ΝΑΤΟ.
 • ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΚΤΗ – Η ΕΜΜΕΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: Μια κριτική των τακτικών απόβασης των Ελλήνων Πεζοναυτών/ Πολεμικού Ναυτικού με τα υφιστάμενα μέσα σε κατεχόμενη από τον εχθρό ακτή, και η ανάπτυξη μιας πρότασης για έμμεση προσέγγιση της αμφίβιας επίθεσης για ανακατάληψη νήσου, ώστε να επιτευχθεί η ανατροπή του εχθρού γρήγορα και χωρίς απώλειες.
 • AK15: ΟΙ SPETSNAZ «ΨΗΦΙΖΟΥΝ» 7,62X39: Μια ανάλυση της απαίτησης των Spetsnaz για την υιοθέτηση μιας έκδοσης σε 7,62x39 του νέου τυφεκίου ΑΚ-12 του Ρωσικού στρατού, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις μάχης CQB και μεσαίων αποστάσεων με ένα βαρύ και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό διαμέτρημα.
 • BLACKWATER – ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ; – ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ & Η «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ: Το σχέδιο του Έρικ Πρινς, ιδρυτή της Blackwater και πρώην SEAL για να αντικαταστήσει τον Αμερικανικό και ΝΑΤΟϊκό Στρατό στο Αφγανιστάν με κόστος μόλις 5 δισ. το έτος, όταν σήμερα ο πόλεμος κοστίζει 1 δισ. την εβδομάδα.
 • CZ SHADDOW 2 FAMILY: Το σκοπευτικό-αγωνιστικό πιστόλι της δημοφιλούς εταιρείας CZ. Ανάλυση των χαρακτηριστικών του, και η συμπεριφορά και απόδοσή του στο σκοπευτήριο στα χέρια του έμπειρου συντάκτη μας.
 • SOCIAL MEDIA & ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Μια σφαιρική ενημέρωση για τα σχέδια της USSOCOM αλλά και τα ήδη υφιστάμενα προγράμματα για την συλλογή πληροφοριών από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter, με σκοπό την ανακάλυψη και στοχοποίηση τρομοκρατών, αλλά και τους κινδύνους από τον έλεγχο προσωπικών δεδομένων των πολιτών.
 • ΣΚΑΝΔΑΛΗ: TO ΔΑΚΤΥΛΟ ΕΞΩ & ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ: Ο «χρυσός κανόνας» του δάκτυλου έξω από την σκανδάλη αμφισβητείται από λίγους αιρετικούς, αλλά ο «ορθόδοξος» τρόπος παραμένει ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός, σύμφωνα και με το «πείραμά μας» στο σκοπευτήριο από έμπειρους σκοπευτές.
 • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ι.Χ.: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ & KATA ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ: Χρήσιμες συμβουλές επιβίωσης μέσα και έξω από το ιδιωτικό μας όχημα από έναν επαγγελματία του χώρου της ασφάλειας, ώστε να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
 • ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ»: Ένα ταπεινό όργανο, ο καθρέπτης, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο αστυνομικών δυνάμεων αλλά και Ειδικών Δυνάμεων για τον έγκαιρο εντοπισμό του εχθρού σε μάχη μέσα σε κλειστούς χώρους, ώστε να εξασφαλίζεται η επιβίωση και η επικράτηση του Operator.
 • ΛΕΚΑΛ: ΔΥΤΕΣ ΜΑΧΗΣ: Ένα πρωτότυπο σχολείο της Λέσχης Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Νομού Πιερίας, που διεξήχθη στην Ρόδο από Ιταλό βατραχάνθρωπο επάνω στο χρήσιμο για το Αιγαίο αντικείμενο του Δύτη Μάχης.
 • ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ SOF: Μια περιεκτική παρουσίαση των Αιγυπτιακών Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες εδώ και αρκετό καιρό αποτελούν πλέον συχνούς παρτενέρ των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων σε ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
 • ΤΙ ΚΡΑΝΟΣ; HIGH, MID Ή LOW CUT: Μια κριτική ανάλυση για την επιλογή του σωστού τύπου κράνους από τις στρατιωτικές μονάδες αλλά και τον ιδιώτη της ασφάλειας με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους για προστασία, και όχι με βάση την μόδα που δημιουργούν φωτογραφικό υλικό και ταινίες.
Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο