ΑΡΘΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Οι εξ-οπλισμοί στους “Σκοτεινούς Αιώνες”* – Μια προφητική παρωδία

Τον καιρό του μεγάλου Σινικού λοιμού, προέκυψε στη χώρα των Εθνικών αναταραχή. Στίφη Αιθιόπων με τη βοήθεια Χιττιτών και Ασσυρίων πολιορκούσαν τα σύνορα του βασιλείου κατά μήκος της Τάφρου του Αιγέως, με μονόξυλα και ιπτάμενα πολυόμματα όρνεα.

Οι Εθνικοί έχοντες τον φόβο του Λοιμού, που προσετέθη σε ήδη δεκαετούντα λιμό, είχαν απωλέσει τη θέληση και τη δύναμη να αντισταθούν. Η πενία, η διαφθορά των ηθών και η πίεση των βορείων βασιλείων έφεραν δεινά στη χώρα. Μετά την έκπτωση του Αλεξάνδρου του Αμόρφωτου, επανήλθε στην εξουσία η δυναστεία των Μπενίζ Ελόν. Γνωστοί για τη σκληρότητα και τις επιχειρηματικές δεξιότητες, παρήγαν και σώρευαν αργύρια, παρά την περίοδο των ισχνών αγελάδων.

Ένα από τα τεχνάσματα που μετέρχονταν ήταν η δημιουργία πλούτου από το κουφάρι νεκρών μαστόδοντων από την Πράσινη εποχή. Τα εφόνευαν, τα σκύλευαν, τα τεμάχιζαν και πωλούσαν τα υπολείμματα τους σε φίλα προσκείμενα βασίλεια. Όμως, για να έχουν αξία τα λείψανα, θα έπρεπε να κινούνται και να είναι ικανά να προσφέρουν πλούτο στους μελλοντικούς ιδιοκτήτες εμπόρους. Η λύση ήτο απλή και ευφυής. Με διατάγματα των Βασιλέων, οι σαπρές σάρκες και τα περιττώματα, που θα παρήγαγαν τα Μαστόδοντα, θα πωλούνταν έναντι αδράς τιμής και θα καταναλώνονταν υποχρεωτικά από τους υπηκόους του εθνικού κράτους.

Επί τη ευκαιρία αυξημένων προστριβών με την Ανατολική αυτοκρατορία των Σουτζούκ, απεφάσισαν την προμήθεια νέου υπέρογκου αριθμού δοράτων για τον ανύπαρκτο και ελλιπή στρατό του Βασιλείου. Η αλήθεια ήταν ότι οι βασιλικές αποθήκες έβριθαν οπλισμού σε ποσότητες που θα επαρκούσαν για να εξοπλίσουν δις και τρις κάθε άρρενα μέλος του στρατεύματος, πλην όμως τα παλαιά όπλα δεν δημιουργούν φρέσκα αργύρια…

Αντιπροσωπεία πολεμάρχων – δημοσίων υπηρετών ανέλαβε μυστική αποστολή δια να βρει λύση στο πρόβλημα. Μετά από περιπλάνηση σε ερήμους, αφίχθη σε ιερή γη όπου υπήρχε η επαγγελία ότι θα εύρουν λύση. Υποκλίθηκαν στο Κάστρο των Μαρτύρων και προσκύνησαν το Φως επί του Λόφου. Πεφωτισμένοι και με τις “πλάκες των εντολών” υπό μάλης, επέστρεψαν ευτυχείς στο βασίλειο των Εθνικών. Τώρα το μόνο που έμενε να βρεθεί ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινώνονταν στο λαό των Φιλιστίνων τα νέα. ΑΜΗΝ.

*Σκοτεινοί Αιώνες είναι η περίοδος μεταξύ του 1.100 – 750 π.Χ, όπου μετά την κατάρρευση του πολιτισμού της Εποχής του Χαλκού επικράτησε χάος στην περιοχή της Αρχαίας Ελλάδος και της Μικράς Ασίας – Μέσης Ανατολής.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο