ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

IDE και OHB Hellas: Η πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για το Διάστημα και την Άμυνα

To ODINs EYE (“multinatiOnal Development INitiative for a Spacebased missilE earlYwarning architecturE”) είναι ένα από τα 26 έργα που επιλέχθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program EDIDP 2020).

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής λύσης έγκαιρης προειδοποίησης, βασισμένη σε διαστημικούς δορυφόρους (SBMEW – Space Based Missile Early Warning) που θα υποστηρίζει την επίγνωση κατάστασης ενάντια σε βαλλιστικούς πυραύλους και νέες υπερηχητικές απειλές.

H OHB System AG, η μεγαλύτερη θυγατρική του Ευρωπαϊκού Ομίλου Διαστημικών Συστημάτων OHB SE, ηγείται της Κοινοπραξίας αυτού του έργου, η οποία αποτελείται από 34 εταίρους 12 συνολικά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων και από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας μας.

Η IDE και η OHB Hellas είναι οι μοναδικές ελληνικές εταιρίες-μέλη αυτής της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας καθώς και οι πρώτες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα διαστημικής άμυνας χρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας.

Ειδικότερα, οι εταιρίες συμβάλλουν στο έργο αυτό με τεχνολογίες αιχμής σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφαλείς επικοινωνίες (IDE) και στην επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων σε τροχιά (οn board data processing on board spacecraft) για δορυφορικές πλατφόρμες (OHB Hellas), εφαρμόσιμες στον απαιτητικό τομέα των κρίσιμων δορυφορικών συστημάτων.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE), θυγατρική της Intracom Holdings, είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Η IDE χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη προηγμένων προϊόντων στους τομείς των ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, τακτικών συστημάτων επικοινωνιών και πληροφοριών, ολοκληρωμένων λύσεων επιτήρησης, υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας και μη επανδρωμένων συστημάτων.

Η IDE συγκαταλέγεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του NATO, συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και έχει επιτύχει να ηγείται σε ευρωπαϊκά έργα χρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας. Η εξωστρέφεια, η αξιοπιστία και η ποιότητα που χαρακτηρίζουν την εταιρεία τεκμηριώνονται με όλα τα έγκυρα διεθνή πιστοποιητικά και τις τιμητικές διακρίσεις που έχει λάβει καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.intracomdefense.com

H OHB Hellas, ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 στην Αθήνα, είναι 100% θυγατρική εταιρία του Ομίλου ΟΗΒ. Η ίδρυση της εταιρείας ακολουθεί το Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την ΟΗΒ. Η ΟΗΒ Ηellas είναι η πρώτη Satellite Integrator εταιρεία στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στον τομέα της διαστημικής τεχνολογίας και έχει ως στόχο την επέκταση της εφοδιαστικής αλυσίδας του Ομίλου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, τις ελληνικές εταιρείες, τους Οργανισμούς, τα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα του τομέα.

Mε άξονα την καινοτομία και τις niche τεχνολογίες για τη διεθνή αγορά, η OHB Hellas επικεντρώνεται στους τομείς της επεξεργασίας δορυφορικών δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης σε τροχιά (οn board data processing, Artificial Intelligence on board spacecraft), γεωεπισκόπησης για time critical εφαρμογές, καθώς και στους τομείς οπτικών δορυφορικών επικοινωνιών και smart manufacturing για δορυφορικές εφαρμογές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ohbhellas.gr

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο