ΤΟΥΡΚΙΑ/ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η Leonardo και η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσαν Διεθνή Σχολή Πτητικής Εκπαίδευσης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του ιταλικού ομίλου Leonardo, Αλεσάντρο Προφούμο και ο Αρχηγός Επιτελείου της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΜΙ), Αντιπτέραρχος Έντσο Βεκιαρέλι, υπέγραψαν στις 17 Ιουλίου 2018 μια συμφωνία συνεργασίας η οποία θα ενδυναμώσει στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που ήδη προσφέρει η 61η Πτέρυγα της ΑΜΙ και θα δημιουργήσει μια εντελώς νέα «Διεθνή Σχολή Πτητικής Εκπαίδευσης» (IFTS) για να υποστηρίζει την εκπαίδευση στρατιωτικών πιλότων. Η συμφωνία υπεγράφη στην αεροπορική επίδειξη Farnborough, η οποία διεξάγεται μεταξύ 16 και 22 Ιουλίου.
Η IFTS θα εξασφαλίσει την περαιτέρω μεγέθυνση και διεθνοποίηση του εκπαιδευτικού κέντρου της ΑΜΙ και ταυτόχρονα θα αυξήσει τις ικανότητες και το φάσμα λύσεων εκπαίδευσης χειριστών που προσφέρει στους πελάτες του.
Η IFTS θα μοχλεύσει τα υπάρχοντα εκπαιδευτικά μέσα και την εξειδίκευση στην προκεχωρημένη εκπαίδευση στρατιωτικών πιλότων της AMI, ενώ η Leonardo θα παράσχει τέσσερα πρόσθετα αεροσκάφη M-346, νέα συστήματα και υπηρεσίες αρχίζοντας από το 2019.
Με βάση τον τρέχοντα σχεδιασμό, η IFTS θα είναι ικανή να προσφέρει μαθήματα για ιπτάμενα πληρώματα της ΑΜΙ και διεθνών αεροπορικών δυνάμεων, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις στρατιωτικών χειριστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αρχίζοντας από το 2021, το σύνολο του προγράμματος προκεχωρημένης και προ-επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΑΜΙ θα μετακινηθεί σε νέα, αποκλειστικά αφιερωμένη εγκατάσταση.
Για να μεγιστοποιήσει την επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής, η Leonardo βρίσκεται σε συνομιλίες με δύο μείζονες διεθνείς παίκτες και ηγέτιδες εταιρείες στον εκπαιδευτικό τομέα, την Babcock International Group plc και την CAE, με σκοπό να ενισχύσει τις ικανότητες της IFTS.
Ο Αλεσάντρο Προφούμο, CEO της Leonardo, δήλωσε: «Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα στον βιομηχανικό μας σχεδιασμό, και χάρη στη συμφωνία με την Ιταλική Πολεμική Αεροπορία, εισερχόμαστε επίσημα στην επιχειρηματικότητα υπηρεσιών εκπαίδευσης χειριστών μαχητικών. Η Διεθνής Σχολή Πτητικής Εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα στέρεο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ της Leonardo και της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και οι συνεπαγόμενες επιχειρησιακές συνέργειες θα μας επιτρέψουν να αποσπάσουμε νέες ευκαιρίες αγοράς και να αναπτύξουμε διεθνείς συνεργασίες. Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε αυτό το επιχειρηματικό υπόδειγμα ώστε να καλύψουμε την εκπαίδευση στο σύνολο των μέσων σταθερών πτερύγων, ελικοπτέρων και τηλε-χειριζόμενων.»
Ο Αντιπτέραρχος Βεκιαρέλι δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή είναι το αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να ενώσουμε δύο διεθνείς πρωταθλητές για να παράγουμε συνέργειες προς όφελος του έθνους. Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία θα ενδυναμώσει τη δέσμευσή της στο πεδίο της προκεχωρημένης εκπαίδευσης, αναπτύσσοντας ένα νέο υπόδειγμα συνεργασίας με τη Leonardo. Τα εξελισσόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ωφεληθούν από τους νέους πόρους, περιλαμβάνοντας νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που θα παρασχεθούν από τη Leonardo χωρίς πρόσθετο κόστος για την Πολεμική Αεροπορία. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την ποιότητα των στρατιωτικών εκπαιδευόμενων πιλότων μας, που θα πετούν μαχητικά 4ης και 5ης γενιάς. Θα καλύψει επίσης την αυξανόμενη ζήτηση για εκπαιδευτικές υπηρεσίες από διεθνείς εταίρους.»
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ιταλικού ομίλου, το πρόγραμμα προκεχωρημένης εκπαίδευσης της ΑΜΙ, στηριζόμενο στο καινοτομικό ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα της Leonardo, έχει ήδη αποδείξει πως είναι τμηματικό και προσαρμόσιμο σε χειριστές από αρκετά κράτη και πως καλύπτει τις ανάγκες διαφορετικών αεροπορικών δυνάμεων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλύπτει τις απαιτήσεις αεροπορικών δυνάμεων, των οποίων οι εκπαιδευόμενοι έχουν υποβληθεί σε τμήματα εκπαίδευσης για μαχητικά τέταρτης και πέμπτης γενιάς με την 61η Πτέρυγα στην Αεροπορική Βάση Γκαλατίνα, πλησίον του Λέτσε.
Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Leonardo στηρίζεται στο αεριωθούμενο Μ-346, ταξινομημένο ως Τ-346Α από την ΑΜΙ. Βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της 61ης Πτέρυγας, η οποία εκπαιδεύει χειριστές και εκπαιδευτές από την Ιταλία και από χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σιγκαπούρη, Αργεντινή, Ελλάδα και το Κουβέιτ. Το M-346 έχει ήδη αποκτηθεί από την Ιταλία, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και την Πολωνία με συνολικές παραγγελίες για 72 αεροσκάφη.
Η επιχειρησιακή εκπαίδευση που διεξάγεται από την AMI με T-346A, προετοιμάζει τους χειριστές για μετάβαση στα πλέον πρόσφατης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, περιλαμβάνοντας τα Eurofighter και F-35. Η Αεροπορική Βάση Γκαλατίνα διαθέτει επίσης Ζωντανές Εικονικές Εποικοδομητικές (LVC) εκπαιδευτικές τεχνολογίες, περιλαμβάνοντας προηγμένους εξομοιωτές πλήρους αποστολής της CAE. Η τεχνολογία LVC της Leonardo επιτρέπει σε εκπαιδευόμενους στο έδαφος να αλληλεπιδρούν με χειριστές σε πτήση με πραγματικά αεροσκάφη, στη διάρκεια των ίδιων εκπαιδευτικών αποστολών.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο