ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

«ΕΑ&Τ» Οκτωβρίου – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επίσκεψη στο Γ’ ΣΣ/ NRDC-GR – Στρατηγείο ετοιμότητας του ΝΑΤΟ μέχρι τον Ιούνιο του 2020

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, παρουσιάζεται αποκλειστική επίσκεψη στην έδρα του Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps – Greece), με αφορμή την ανάληψη από 1ης Ιουλίου 2018 καθηκόντων Στρατηγείου Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ για μία περίοδο (stand-by period) δύο ετών, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

Γράφει Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

«Το Γ’ Σώμα Στρατού/ NRDC-GR είναι ένα από τα πιο ιστορικά του Ελληνικού Στρατού ως Γ’ ΣΣ. Στις μέρες μας έχει διπλή υπόσταση και ο εκάστοτε διοικητής του φοράει διπλό “καπέλο”. Ένα εθνικό, καθαρά ελληνικό και ένα ΝΑΤΟϊκό, καθώς σε αυτό υπάρχουν και λειτουργούν δύο επιτελεία. Το αμιγώς ελληνικό και το αντίστοιχο Συμμαχικό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στη Συμμαχία, το Γ’ ΣΣ/ NRDC-GR έχει αναλάβει την αποστολή του στρατηγείου ετοιμότητος (stand-by period) αυτής για μία περίοδο δύο ετών, από 1 Ιουλίου 2018 μέχρι 30 Ιουνίου 2020, και εσείς είσαστε ο πρώτος δημοσιογράφος που μας επισκέπτεσθε αυτήν την περίοδο με αυτό το στάτους», μας λέει ο Διοικητής του Σώματος Αντιστράτηγος (και Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής εν ενεργεία) Δημήτρης Μπίκος, στο γραφείο του στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου του Σώματος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ 2 και 11 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης η τελική φάση της ασκήσεως “Trident Jaguar 2018”, που αποτελούσε και την ουσιαστική αξιολόγηση σε Συμμαχικό επίπεδο του Γ’ ΣΣ/ NRDC-GR, ως διακλαδικού στρατηγείου, στο πλαίσιο ετοιμότητας αναλήψεως αποστολών σε συμμαχικό επίπεδο.
Λεπτομέρειες στο τεύχος Οκτωβρίου 2018 της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο