ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τα δημοσιεύματα περί κλεισίματος των ναυπηγείων

Δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου για το αβέβαιο μέλλον των «Ελληνικών Ναυπηγείων» Α.Ε. στον Σκαραμαγκά και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τη ναυπηγική βιομηχανία πιθανό κλείσιμό τους.
Ενδιαφέροντα σημεία της δηλώσεως:
 
  1. Δεν αρκεί η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε χώρους που νοικοκυρεύτηκαν πρόχειρα για φωτογραφικά στιγμιότυπα και βαρύγδουπα έπεα απτερόεντα για την καθυστερούμενη αποκατάσταση των υποβρυχίων 214. Χρειάζονται δεσμεύσεις και έργα για το μέλλον. Μετά το 2015 χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι όσο καθυστερεί η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής στον «ειδικό διαχειριστή», όλοι είναι υπόλογοι απέναντι στους θιγόμενους βιοτέχνες κι εργαζόμενους.
  2. Αν κλείσουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία στον Σκαραμαγκά, θα πέσει ταφόπλακα στη ναυπηγική ζώνη της χώρας. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια και η διάψευση της ελπίδας όσων εξακολουθούν να κάνουν ηρωική προσπάθεια να κρατήσουν επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας στο Πέραμα, στο Σχιστό, στην Κυνοσούρα και στην Ελευσίνα. Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι και σε άμεση αγωνιστική εγρήγορση.
  3. Τα ψέματα δεν περνούν πλέον. Οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Αμύνης και Εμπορικής Ναυτιλίας να ενημερώσουν υπεύθυνα και με σαφήνεια τα επιμελητήρια και τα σωματεία για το τι πρόκειται να συμβεί με τα «Ελληνικά Ναυπηγεία». 
  4. Η αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα επιβάλλεται να πάρουν θέση, όπως διεκδικούν και ψήφους απ’ όλους ανεξαιρέτως. Δεν είναι δυνατόν να αποφεύγουν ακόμα και την παραμικρή αναφορά στο θέμα, είτε έχοντας διαχειριστεί στο παρελθόν το θέμα των ΕΝΑΕ, είτε παρεμβαίνοντας μόνο για απαιτήσεις μικροκομματικής τακτικής.
  5. Αν κάποιοι που θέλουν να μοιράζονται το πολιτικό κόστος με το πρόσχημα της κομματικής πειθαρχίας δεν έχουν αντεπιχειρήματα στους πλασιέ της Κομισιόν και στους «ειδικούς διαχειριστές», ας ανοίξουν διάλογο με ευήκοα ώτα προς τους βιοτέχνες και τους εργαζομένους που θίγονται απ’ αυτήν την κατάσταση. Θα ακούσουν τις προτάσεις όσων ξέρουν τι σημαίνει πραγματικό έργο και καθημερινός αγώνας επιβίωσης στην αγορά.
Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο