ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

USMC και USSOCOM υιοθετούν το διαμέτρημα 6.8

Το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών (USMC) δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την υιοθέτηση του οπλοπολυβόλου Μ27 (ΗΚ-416) ως του νέου τυφεκίου των στρατιωτών του, και ήδη φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αποκτήσει το Όπλο Ομάδος Νέας Γενεάς (NGSW) διαμετρήματος 6,8 χλστ. Το NGSW βρίσκεται στην τελική φάση επιλογής με πρωτότυπα από τρεις εταιρείες με σκοπό να αντικαταστήσει τις αραβίδες Μ4Α1 και τα ελαφρά πολυβόλα Μ249 αρχής γενομένης από το οικονομικό έτος 2023.

Το USMC αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τον εξοπλισμό των μονάδων με το νέο τυφέκιο Μ27 στο τέλος του οικονομικού έτους 2020. Μετά από ενθουσιώδεις αναφορές από τους πεζοναύτες των μάχιμων μονάδων, το Μ27 τελικά επελέγη από το USMC ως ο αντικαταστάτης του προβληματικού Μ4Α1. Τώρα οι Πεζοναύτες σκέπτονται πως να απαλλαγούν και από το ανεπαρκές 5,56x45, έχοντας εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του νέου φυσιγγίου 6.8 GP. Σύμφωνα με τον ταγματάρχη Μάικ Μπρίσκερ, διευθυντή προγράμματος Όπλων Πεζικού του MCSW, “οι Πεζοναύτες θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το NGSW στις αρχές του 2025”. Το USMC συμμετέχει στο πρόγραμμα NGSW.

Η USSOCOM σχεδιάζει να εφοδιάσει τις μονάδες περιλαμβανομένου και του 75ου Συντάγματος Ranger μόλις το NGSW καταστεί διαθέσιμο, σύμφωνα με σχετική δήλωση του συνταγματάρχη Τζόελ Μπάμπιτ, του PEO Special Operations Forces Warrior. Η απόφαση των Πεζοναυτών δεν αποτελεί έκπληξη καθώς το Σώμα πάντα είχε σε υψηλή εκτίμηση τον τυφεκιοφόρο πεζοναύτη και την ικανότητα ακόμα και βοηθητικών ανδρών να πετυχαίνουν τον στόχο τους σε μεγάλα βεληνεκή. Έκπληξη ωστόσο αποτελεί η USSOCOM που δίνει μάχες σε μικρές αποστάσεις. Όπως φαίνεται δεν είναι ικανοποιημένη με το 5,56, που στις μάχιμες μονάδες έχει ήδη αντικατασταθεί με το .300BLK (7,62×35) διατηρώντας το 5,56 για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τώρα επιθυμεί ένα ακόμα ισχυρότερο φυσίγγιο που να τρυπάει ακόμα και τους πιο ισχυρούς σωματικούς θώρακες, αλλά και να καταστρέφει ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και να περνά μέσα ακόμα και από τσιμεντένιους τοίχους.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο