ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη υπό τον ΥΦΕΘΑ Νικόλαο Χαρδαλιά για τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας “DEFEA 2023”

Σύσκεψη εργασίας υπό τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά με στελέχη της εταιρείας Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), με θέμα τη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας “Defence Exhibition Athens-DEFEA 2023, που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 11 Μαΐου 2023, στην Αθήνα.

Στη συνάντηση μετείχαν:
• Από την εταιρεία Οργάνωσης Εκθέσεων ROTA AE, ο Πρόεδρος του Διοικητικού
Συμβουλίου κ. Γεώργιος Τσαούσογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αλέξης Λαγουδάκης και ο Διευθυντής της Έκθεσης “DEFEA 2023” κ. Βασίλειος Μπάρκας.
• Οι Διευθυντές του Ιδιαίτερου Γραφείου κ. Ελένη Μπόμπου και του Στρατιωτικού Γραφείου Πλοίαρχος Γεώργιος Ζούρος ΠΝ, καθώς και αρμόδιοι Επιτελείς του Γραφείου του ΥΦΕΘΑ.
Συζητήθηκαν δράσεις οργανωτικού χαρακτήρα και προγραμματισμός ενεργειών αναφορικά με τη διεξαγωγή της δεύτερης DEFEA, στην οποία, επί του παρόντος, έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 κορυφαίες αμυντικές εταιρίες από 27 χώρες, είτε με εθνικά περίπτερα είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν εκθέτες με:
Εθνικά περίπτερα από τις χώρες Αρμενία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένα
Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα,
Κύπρος, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Τσεχία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας & Διαστήματος (Directorate General for Defence Industry and Space-DG DEFIS).
Ανεξάρτητες συμμετοχές από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Κροατία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σουηδία.
• Το ΥΠΕΘΑ και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με δικά τους περίπτερα.
Το 2021, η διοργάνωση της πρώτης DEFEA ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, με συμμετοχή 315 εκθετών από 22 χώρες και την παρουσία 45 επίσημων εθνικών αντιπροσωπειών, σε ιδιαίτερα υψηλό πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο. Τη φετινή χρονιά ο πήχης των προσδοκιών έχει τεθεί ακόμα πιο ψηλά. Με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, που εκπροσωπεί πάνω από 150 πιστοποιημένες ελληνικές εταιρίες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της Άμυνας, και την πολύτιμη αιγίδα και αρωγή του ΥΠΕΘΑ, η DEFEA θα παρουσιάσει για μια ακόμη φορά μια έκθεση αντάξια της ιστορίας των αμυντικών εκθέσεων της χώρας και της σημαντικότητας της γεωπολιτικής της θέσης.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Έκθεσης, που στόχος της είναι να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και εργαστήρια στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, προβάλλοντας αρχικά την ελληνική αμυντική βιομηχανία αλλά και Ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές πρωτοβουλίες, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας (EDF Cross-Project Conference) και πρωτοβουλίες αμυντικής καινοτομίας του ΝΑΤΟ, όπως ο Επιταχυντής Αμυντικής Καινοτομίας (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic-DIANA) και το Ταμείο Καινοτομίας (NATO Innovation Fund).

Επίσης, θα λάβουν χώρα παράλληλες δράσεις για ειδικά και εξαιρετικά επίκαιρα θέματα όπως για το Μέλλον της Πυρόσβεσης: Επιπτώσεις στη Ζωή, στο Περιβάλλον, στην Οικονομία (The Future of Firefighting: Impact on Life, Environment, Economy), Βέλτιστες Πρακτικές Καινοτόμων Λύσεων Διαχείρισης Συνόρων (Piloting, Validation and Best Practices of Innovative Border Management Solutions) και την Προστασία Κρίσιμων Υποδομών (Critical Infrastructure Protection).
Η “DEFEA 20223” τελεί επίσης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ).

 

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο