ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ROTA AE και ΣΕΚΠΥ ανακοίνωσαν τη διοργάνωση της έκθεσης DEFEA (Defence Exhibition Athens)

Η ROTA AE και ο ΣΕΚΠΥ ανακοίνωσαν στις 10 Απριλίου 2019, τη διοργάνωση της έκθεσης DEFEA(Defence Exhibition Athens) η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan EXPO, 22 έως 24 Ιουνίου 2020 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Η έκθεση θα διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και στόχο έχει να επανατοποθετήσει την Ελλάδα στο χάρτη των διεθνών αμυντικών εκθέσεων.

Τη διοργάνωση της έκθεσης, ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κύριου Ευάγγελου Αποστολάκη, η εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ROTA ΑΕ και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αλλά και σε εκδήλωση με ευρύτερη περιφερειακή εμβέλεια για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, θα παρουσιαστούν αμυντικά συστήματα ξηράς, θάλασσας και αέρα σε ένα απόλυτα εξειδικευμένο κοινό από την ελληνική και διεθνή κοινότητα. Στην DEFEA – Defence Exhibition Athens θα δώσουν το παρών οι κορυφαίες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου διεθνώς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και τα πλέον σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα φιλοξενηθούν επίσης Εθνικά Περίπτερα των χωρών με τις κορυφαίες εταιρείες που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η DEFEA – Defence Exhibition Athens απευθύνεται αυστηρά σε επαγγελματίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των κλάδων της αμυντικής βιομηχανίας και της ασφάλειας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τα συστήματα και τους εξοπλισμούς άμυνας.  Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και B2B συναντήσεις.

Η διοργάνωση της έκθεσης γίνεται από τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα ROTA AΕ. Με ιστορία 35 ετών η ROTA ΑΕ διοργανώνει ετησίως 20 εκθέσεις ενώ δραστηριοποιείται σε 4 χώρες.

Ο ΣΕΚΠΥ (έτος ιδρύσεως 1982), έχει μέλη του 130 Ελληνικές εταιρείες , Κρατικές και Ιδιωτικές, που απασχολούν πάνω από 15.000 εργαζόμενους.       

Η DEFEA – Defence Exhibition Athens θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με συνολικό εκθεσιακό χώρο 50.000 τετραγωνικά μέτρα και ειδικές υποδομές που μπορούν να καλύψουν τις ειδικές απαιτήσεις και ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δήλωσε: “Θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας για τη διοργάνωση της Έκθεσης. Μια Έκθεση που λείπει χρόνια από την Ελλάδα και έρχεται να αναδείξει και να προβάλλει τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Είναι δεδομένο ότι από τέτοιου είδους συνεργασίες μόνο θετικά οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε. Ξέρετε ότι προωθούμε τη συνεργασία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την ενημέρωση για τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην αμυντική τεχνολογία. Είναι κάτι που θέλουμε και επιδιώκουμε συνεχώς. Είμαστε εξωστρεφείς και ενισχύουμε την έρευνα και την τεχνολογία αιχμής. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι μέσω της έκθεσης θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τεχνολογικό τομέα, δικαιολογώντας πλήρως τη διαπίστωση, ότι η εξέλιξη αμυντικών συστημάτων αποτελεί την «ατμομηχανή» της τεχνολογίας. Γνωρίζετε ότι έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό μια προσπάθεια με σκοπό να έρθουν πιο κοντά οι ανάγκες και απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που άπτονται των ουσιωδών συμφερόντων ασφάλειας της χώρας, με τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Για να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αρκεί να συνεχίσουμε με βήματα σταθερά και αποφασιστικά, βάσει στρατηγικού σχεδιασμού. Γι’ αυτό απαιτείται η σύμπραξη και ο συντονισμός των προσπαθειών όλων, της Πολιτείας, της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και αυτό γίνεται. Με την διοργάνωση της Defence Exhibition Athens κάνουμε ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.”

 

Ο πρόεδρος της ROTA AE Γιώργος Τσαούσογλου δήλωσε: “ Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία φιλοδοξούμε να ανοίξει μια νέα αναπτυξιακή σελίδα για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. Ως ROTA, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία του μεγαλύτερου οργανισμού διοργάνωσης επαγγελματικών εκθέσεων στην Ελλάδα, ώστε τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή εκθετών και επισκεπτών της DEFEA να είναι απολύτως ικανοποιητικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής δήλωσε: “Η DEFEA έρχεται να καλύψει, ένα σημαντικό κενό. Η Ελλάδα και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), ξαναμπαίνουν δυναμικά μετά από δέκα χρόνια απουσίας, στον παγκόσμιο χάρτη των Αμυντικών Εκθέσεων. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), στρατηγικός πυλώνας της Εθνικής Ασφάλειας, γνωρίζει ότι η έξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας των προϊόντων της. Η DEFEA, θα δώσει τώρα στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒΙ), την ευκαιρία να προβάλλει τα προϊόντα της με τον καλύτερο τρόπο, στην Εγχώρια και Διεθνή αγορά και να αναπτύξει συνεργατικά σχήματα με τις μεγαλύτερες ξένες αμυντικές βιομηχανίες. Ειδικά για τις Μικρομεσαίες εταιρείες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), η DEFEA θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία παρουσίασης των προϊόντων τους, στο παγκόσμιο αμυντικό κοινό, αλλά συγχρόνως και ενημέρωσης πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της αμυντικής τεχνολογίας. Για τις ξένες αμυντικές εταιρείες, η συμμετοχή τους κρίνεται απαραίτητη και ιδιαίτερα επωφελής, τόσο για την προβολή των προϊόντων τους στην Ελληνική Αμυντική Αγορά, όσο και γιατί μέσω της συμμετοχής αυτής θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις αναγκαίες συνεργασίες με τις αντίστοιχες Ελληνικές που θα αφορούν στην Εγχώρια αλλά και στην Διεθνή αμυντική αγορά”.

Ο Exhibition Manager της DEFEA Βασίλης Μπάρκας δήλωσε: “Βασικός μας στόχος η διοργάνωση μιας μεγάλης, ολοκληρωμένης και διεθνούς έκθεσης υψηλού επιπέδου.  Με τη συνεργασία του ΣΕΚΠΥ και την πολύτιμη αιγίδα και αρωγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είμαστε βέβαιοι ότι η έκθεση θα δώσει το κατάλληλο βήμα διαλόγου για την ενίσχυση και ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Από την πλευρά μας, μαζί με το ΣΕΚΠΥ, θα διασφαλίσουμε το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης, στην οποία θα προσκληθούν και θα συμμετάσχουν σημαντικές διεθνείς αποστολές αλλά και μεγάλοι εκθέτες από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία, με στόχο να δημιουργηθούν νέες γέφυρες συνεργασίας”.

 

Ταυτότητα Defea – Defence Exhibition Athens

Ημερομηνία: 22 – 24 Ιουνίου 2020

Τόπος: Metropolitan Expo στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Διοργανωτές: ROTA AE – ΣΕΚΠΥ

Αιγίδα: ΥΠΕΘΑ

Εκθέτες: Αμυντικές βιομηχανίες, Eταιρείες αμυντικού εξοπλισμού, Εθνικά περίπτερα

Απευθύνεται: Σε επαγγελματίες των ΕΔ, των σωμάτων ασφαλείας και της αμυντικής βιομηχανίας

Είσοδος: Δωρεάν

 

Λίγα λόγια για τη ROTA Α.Ε.

Με ιστορία 35 ετών η ROTA Α.Ε. είναι ο μεγαλύτερος εκθεσιακός οργανισμός στην Ελλάδα. Μαζί με τις θυγατρικές της διοργανώνει 20 εκθέσεις το χρόνο. Επιπλέον συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο στο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της Ελλάδας το Metropolitan EXPO στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.