ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΡΧΗΓΟΣ – ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ-ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ

Ένας πολύ ωραίος θεσμός στο βρετανικό βασίλειο είναι η ανάληψη της αρχηγίας εθιμοτυπικά ενός σώματος των ενόπλων δυνάμεων από μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ο Πρίγκηπας Χάρι είναι πλέον ο Captain General των Royal Marine Commandos, ένας τελετουργικός βαθμός ίσος με αυτόν του στρατάρχη. Η πραγματική-επιχειρησιακή διοίκηση των RMC τελείται από τον Γενικό Διοικητή Βασιλικών Πεζοναυτών  (Commandant General Royal Marines).

Ο Πρίγκηπας Χάρι είναι απόφοιτος της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας του Σάντχορστ, και κατατάχτηκε στο Σύνταγμα των Blues & Royal του σώματος ιππικού Househοld Cavalry, το οποίο από το 1660 αποτελεί την σωματοφυλακή της βασιλικής οικογένειας και φυσικά επίλεκτη μονάδα ιππικού (σήμερα τεθωρακισμένων). To 2007 υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και έλαβε μέρος σε μάχες ενώ είχε την ειδικότητα του Forward Air Controller. Μετά εκπαιδεύτηκε ως πιλότος της Σώματος Αεροπορίας Στρατού (AAC) και κατόρθωσε να ολοκληρώσει την πολύ απαιτητική εκπαίδευση στα επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache. Αφού αποφοίτησε πρώτος στην αμερικανική σχολή ΑΗ-64 πήγε στο Αφγανιστάν το 2012, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές αποστολές.

Όπως δείχνει το βίντεο, ο Πρίγκηπας παρέστη στην απονομή των Πράσινων Μπερέ σε νέους Πεζοναύτες-Κομμάντο. Και δεν περιορίστηκε εκεί. Ενημερώθηκε για τα υλικά του Σώματος και πλέον οι Πεζοναύτες γνωρίζουν ότι θα έχουν έναν καλό «φίλο» στην υψηλότερη δυνατή θέση στο Βασίλειο, για να βρίσκουν ανταπόκριση στις ανάγκες και τα αιτήματά τους.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο