ΔΙΕΘΝΗ

Νέα δοκιμή βολής τορπίλης F21 από γαλλικό Πυρηνικό Υποβρύχιο Επίθεσης

Η γαλλική Naval Group ανακοίνωσε στις 24 Μαΐου 2018 μια νέα βολή τορπίλης F21 στο πλαίσιο του προγράμματος Artémis της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA).

Η DGA σκοπεύει να εξοπλίσει με την τορπίλη αυτή όλα τα πυρηνικά υποβρύχια του Γαλλικού Ναυτικού, βαλλιστικών βλημάτων (SNLE/ SSBN) και επίθεσης (SNA/ SSN). Η συγκεκριμένη βολή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου από SSN. Η F21 εξαπολύθηκε υπό την ευθύνη της DGA στο πεδίο υποθαλάσσιων ακουστικών δοκιμών που διατηρεί δυτικά της Τουλόν, στην ακτή Ιέρ.
Η ανακοίνωση αναφέρει πως η επιτυχημένη βολή από πυρηνικό υποβρύχιο είναι τμήμα της διαδικασίας πιστοποίησης. Η F21 που χρησιμοποιήθηκε ήταν πανομοιότυπη με την τορπίλη μάχης που βρίσκεται σε παραγωγή, από την οποία αρκετές δεκάδες θα παραδοθούν στο Γαλλικό Ναυτικό από το 2019. Πλήρης περιγραφή της τορπίλης και των ανταγωνιστών της (Black Shark Advanced, SeeHake Mod4, Mk48 Mod6AT) για την επικείμενη προμήθεια του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» (βλ. τ. 101, σελ. 26-41).

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο