ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόνο οι αστυνομικοί είναι υπεύθυνοι και εκπαιδευμένοι για να κατέχουν όπλα!

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Louisiana Αdvocate, κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης, ένα αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες του τμήματος της Opelousas κλάπηκε και αργότερα ενεπλάκη σε απόπειρα ληστείας και ένοπλη επίθεση στο Port Arthur της πολιτείας του Τέξας που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα μακρυά.

Το όχημα ήταν χρεωμένο σε αστυνομικό της ασφάλειας που συμμετείχε σε επιχείρηση κατά ναρκωτικών στο ξενοδοχείο “Motel 6” επί του διαπολιτειακού δρόμου 49. Ο αστυφύλακας, έσπευσε να βοηθήσει συναδέλφους του που ενεργούσαν στο σημείο. Πάρκαρε το όχημα και το άφησε με τη μηχανή αναμmένη και ξεκλείδωτο στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας του Opelousas, διευθυντή Μάρκ Γκίντρυ, εντός του οχήματος υπήρχε ο εξοπλισμός επικοινωνιών, ο προστατευτικός αλεξίσφαιρος εξοπλισμός και το υπηρεσιακό τυφέκιο AR15 του αστυνομικού.

Ενώ η υπόθεση εξελισσόταν στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα έγχρωμο άτομο που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο εικοσιπεντάχρονος Λέον Τζόουνς ο 3ος, έκλεψε το αυτοκίνητο και έφυγε από την περιοχή. Δεν είναι γνωστό αν ο Τζόουνς σχετιζόταν με την υπόθεση ναρκωτικών, ή απλά έτυχε να βρίσκεται στο σημείο.
Η κλοπή αναφέρθηκε, και η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνα το εντόπισε στον αυτοκινητόδρομο 20 περίπου λεπτά μετά το συμβάν, για να το ξαναχάσει αργότερα.

Τελικά, αρκετές ώρες αργότερα, και έχοντας πια φτάσει στην πολιτεία του Τέξας, ο Τζόουνς χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο και τον οπλισμό προσπαθώντας να κλέψει ένα άλλο όχημα, στο πάρκινγκ ενός παντοπωλείου στην παραλιακή περιοχή του Port Arthur. Ευτυχώς ο οδηγός κατάφερε να τον αποφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Εν τέλει, σε 2-3 χιλιόμετρα από εκείνο το σημείο, ο Τζόουνς προσπάθησε να ληστέψει ένα ζευγάρι το οποίο ψάρευε για καβούρια. Η σύζυγος υπέστη μη σοβαρούς τραυματισμούς από θραύσματα προερχόμενα από πυρά του κλεμμένου AR15. Ο σύζυγος αντιστάθηκε και χρησιμοποίησε το δικό του νόμιμο όπλο, για να απαντήσει στα πυρά του ληστή. Αποδείχτηκε καλύτερος σκοπευτής και κατάφερε να βάλει μόνιμο τέλος στην εγκληματική καριέρα του κου. Τζόουνς.

Η αστυνομία του Τέξας κατάσχεσε το αυτοκίνητο και το τυφέκιο ως αποδεικτικά στοιχεία, και δεν απήγγειλε κατηγορίες στον ανώνυμο πολίτη, που βρέθηκε σε νόμιμη άμυνα. Οι εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ότι εξετάζεται η πιθανότητα ο Τζόουνς να ενεπλάκη και σε ένα ακόμη περιστατικό ληστείας λίγη ώρα πριν σκοτωθεί και ότι μετά το τέλος των ερευνών, θα επιστρέψουν τα πειστήρια στη Λουιζιάνα.

Το επεισόδιο καταδεικνύει ότι η αστυνομία δεν είναι η μόνη που είναι υπεύθυνη και εκπαιδευμένη για να κατέχει και να χειρίζεται όπλα. Μερικές φορές μάλιστα, οι εκπαιδευμένοι στα όπλα πολίτες τα καταφέρνουν «λίγο» καλύτερα. Ακόμη και στην διαχείριση του οχήματός τους…

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο