ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

KATAΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ Απριλίου-Μαΐου 2019 – Κυκλοφορεί πανελλαδικά

ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΠΛΕΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Μια ακόμη προσπάθεια να εκλογικευτεί, να συστηματοποιηθεί και να μορφοποιηθεί στο ορθό πλαίσιο τόσο η έννοια των Ειδικών Επιχειρήσεων όσο και η ορθή χρήση των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο.Π.Κ.Ε ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σε μια ακόμη εξόρμηση στο νησί του Μίνωα, την πανέμορφη Κρήτη, επισκεφτήκαμε το Ηράκλειο και βιώσαμε από κοντά την εκπαίδευση αλλά και το υψηλό ηθικό και πνεύμα μονάδος της ΟΠΚΕ σε αυτή την πόλη, η οποία μένει ασφαλής χάρις στην άοκνη συμβολή της ειδικής αστυνομικής μονάδος.

ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ: ΓΙΑ ΤΑΧΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 Η αναζήτηση από το Πολεμικό Ναυτικό τρόπων αξιοποίησης – αντί της απόσυρσης – τεσσάρων φρεγατών Cortenaer S” σε νέους ρόλους, συνδυαζόμενη με την μετακίνηση της 32 ΤΑΞΠΝ στον Αυλώνα Αττικής, και ενός τάγματός της στο στρατόπεδο Κανελλόπουλος, οδηγεί στην επαναφορά της ιδέας μας για την μετατροπή δύο φρεγατών σε πλοία μεταφοράς – αμφίβιας εφόδου Πεζοναυτών.

ΒΟΜΒΙΔΟΒΟΛΟ: ΣΤΟ ΤΥΦΕΚΙΟ Ή ΣΤΟ ΧΕΡΙ;

Η επιστροφή του βομβιδοβόλου σε αυτόνομη χρήση επανέρχεται στο πεδίο της μάχης, όταν για δεκαετίες είχε μεταφερθεί κάτω από το τυφέκιο. Ποια από τις δύο επιλογές είναι η σωστή; Όπως πάντα, οι τακτικές απαιτήσεις καθορίζουν την επιλογή.

NEGEV SF NG5: ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ

Μαζί με το νέο τυφέκιο Tavor, οι Δυνάμεις Καταδρομών της Κύπρου παρέλαβαν ως νέο πολυβόλο Ομάδας το ισραηλινής προέλευσης ελαφρύ πολυβόλο Negev SF NG5.

TOΥΡΚΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ & BATΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ SAT

Στην πρόσφατη άσκηση «Μαβί Βατάν» η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Τουρκικού Ναυτικού εμφανίστηκε με τον νέο οπλισμό της, και οι βατραχάνθρωποι της SAT έκαναν μια έντονη εμφάνιση, αν και η απόβαση που έδειξαν τα τουρκικά κανάλια ήταν στην ουσία «επίδειξη – σόου».

 “ΝΟ ROOM FOR ERROR”: Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΫΛΑΝΔΗΣ

Διασώστες Μάχης της USAF σώζουν ομάδα ποδοσφαίρου σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

ΤΥΦΕΚΙΟ 6,8 US ARMY: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΟΠΛΟΥ

Πίσω από το νέο τυφέκιο διαμετρήματος 6,8 του Αμερικανικού Στρατού κρύβονται νέες τεχνολογίες, πρωτόγνωρες για φορητό οπλισμό με ισχύ κατ’ αναλογία ενός πυροβόλου άρματος μάχης, το οποίο θα κατασκευάζουν βιομηχανίες παραγωγής αεροσκαφών και τεθωρακισμένων, και όχι απλοί κατασκευαστές μικρών όπλων! 

ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Και οι τρεις Κλάδοι των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων διαθέτουν μονάδες ειδικών επιχειρήσεων, με τον Στρατό και το Ναυτικό να διαθέτουν ξεχωριστές Διοικήσεις Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίες υπάγονται στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων η οποία ιδρύθηκε το 2014.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο