ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηλεκτρική Μοτοσυκλέτα για τον Ρωσικό Στρατό από την Kalashnikov

Η γνωστή κατασκευάστρια όπλων Kalasnikov Group περιλαμβάνει και μια θυγατρική που ειδικεύεται στη σχεδίαση και παραγωγή οχημάτων υπό την επωνυμία ΙZH. To 2017 ανέπτυξαν ένα μοντέλο ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας για χρήση από τη ρωσική αστυνομία. Τα οχήματα αυτά, που μοιάζουν με “μηχανές εντούρο” μεσαίου κυβισμού, πρωτοχρησιμοποιήθηκαν το καλοκαίρι για να περιπολήσουν τα γήπεδα όπου διεξήχθη το Μουντιάλ. Το ενδιαφέρον είναι πως ένα παράλληλο μοντέλο με τον κωδικό SM 1 παράγεται για λογαριασμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Οι πληροφορίες μιλούν για μια μοτοσυκλέτα βάρους περίπου 160 κιλών, που παίρνει ενέργεια από μια συστοιχία 30 κυψελών λιθίου με απόδοση 125 Volt. Ο κινητήρας είναι υδρόψυκτος (!), μια λύση που αυξάνει το βάρος της κατασκευής, αλλά βοηθά στη βελτιωμένη απόδοση των μπαταριών (και στη μείωση της θερμικής “υπογραφής”). Το αστυνομικό μοντέλο έχει μέγιστη ταχύτητα 90 χ.α.ω και αυτονομία 150 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Το “ελαφρωμένο” στρατιωτικό SM 1 ενδεχομένως να έχει λίγο καλύτερες επιδόσεις.

Σχεδιαστικά, το όχημα διαθέτει πλαίσιο τύπου χωροδικτυώματος (όπως τα ΚΤΜ) και αντεστραμμένο πιρούνι (USD) καθώς και δισκόφρενα τύπου “μαργαρίτα” όπως τα σύγχρονα εντούρο. Μια οθόνη LCD λειτουργεί ως πίνακας ενδείξεων με πληροφορίες για ταχύτητα, απόσταση που διανύθηκε,  χρόνο λειτουργίας, επίπεδο φόρτισης και βολτάζ.

Το σημαντικό της είδησης είναι ότι το SM 1 είναι επιχειρησιακό, και υπάρχει και το αντίστοιχο πολιτικό UM 1, που διατίθεται στην ανοιχτή αγορά. Αυτό σημαίνει πως η τεχνολογία είναι ώριμη, διαχειρίσιμη μαζικά και οικονομικά βιώσιμη.

Το ενδιαφέρον των στρατών για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο.  Ο Αμερικανικός στρατός, επίσης, είναι γνωστό ότι χρηματοδοτεί προγράμματα εταιριών όπως η ZERO και HONDA με σκοπό την παραγωγή αθόρυβων μοτοσυκλετών παντός εδάφους. Το πεδίο εφαρμογής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ιδιαίτερα στις Ειδικές Επιχειρήσεις είναι μεγάλα. Πέρα από την προφανή έλλειψη θορύβου από την εξάτμιση και τον κινητήρα (που επιτρέπουν “αφανή” προσέγγιση) για αποστολές κρούσης, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες μπορούν να μεταβάλλουν ριζικά τις αποστολές αναγνώρισης μεγάλου βάθους.

Οι ηλεκτροκινητήρες παράγουν ελάχιστο θερμικό αποτύπωμα, δεν εκπέμπουν οσμές καυσαερίων και είναι πολύ λιγότερο εύφλεκτοι. Αυτό το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία όταν μεταφέρονται εντός ελικοπτέρων ή αν βληθούν από πυρά.  Επίσης, είναι ευκολότερο να “καλυφθούν”, εφόσον η μεγαλύτερη πηγή θερμότητας είναι τα …φρένα τους. Ομάδες ανιχνευτών μπορούν να μεταδίδουν πληροφορίες σε “πραγματικό χρόνο” εκμεταλλευόμενες την ταχύτητα και τις ικανότητες μεταφοράς φορτίου των μοτοσυκλετών. Αναφέρεται ότι ο θόρυβος από τους ηλεκτροκινητήρες δεν είναι αντιληπτός σε απόσταση 20-30 μέτρων από το όχημα (!), ενώ η ροπή τους σε σχέση με τους κλασσικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης επιτρέπει αστραπιαία απομάκρυνση από περιοχές κινδύνου.

Είναι θέμα χρόνου μέχρι η επόμενη γενιά μπαταριών να επιτρέψει τον πολλαπλασιασμό της αυτονομίας τέτοιων οχημάτων και την κυριαρχία τους στα μελλοντικά πεδία επιχειρήσεων.

Τάσος Σύρμας

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο