ΤΟΥΡΚΙΑ/ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η ΤΑΙ επέλεξε λογισμικό της Dassault Systèmes για την ανάπτυξη του TF-X

Η Dassault Systèmes ανακοίνωσε στις 5 Ιουλίου 2018 πως η Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ) επέλεξε την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE για να επιταχύνει την ανάπτυξη του μελλοντικού μαχητικού TF-X. Η απόφαση ακολούθησε την ενδελεχή αξιολόγηση από την ΤΑΙ των διαθέσιμων λύσεων στην αγορά και την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας επίδειξης αντίληψης. Αντανακλά επίσης την κληρονομιά 30 ετών της Dassault Systèmes στον τομέα, που συνεχίζει να διαμορφώνει την αεροδιαστημική και αμυντική βιομηχανία.
Η TAI θα χρησιμοποιήσει τις βιομηχανικές εφαρμογές “Winning Program”, “Co-Design to Target”, “Test to Perform”, “Rate for Rate” και “Build to Operate” με βάση την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE για να αναπτύξει το νέο μαχητικό πολλαπλού ρόλου της, από τη σχεδίαση μέχρι την παραγωγή.
Περισσότεροι από 2.000 συμμετέχοντες στο έργο στην ΤΑΙ, στους εταίρους και προμηθευτές της θα συνεργάζονται επαφιόμενοι σε μία και μοναδική πηγή δεδομένων για όλες τις ψηφιακές εφαρμογές σχεδίασης, μηχανικής, εξομοίωσης, κατασκευής, επιχειρηματικής ανάλυσης και διακυβέρνησης.
«Το μέγεθος του Προγράμματος TF-X μας προσέφερε μια ευκαιρία. Θέλαμε να επιλέξουμε μια λύση λογισμικού κατάλληλη για το έργο αυτό που μας επιτρέπει επίσης να βελτιώσουμε τις επιχειρηματικές διαδικασίες μας με τις καλύτερες πρακτικές της Αεροδιαστημικής», δήλωσε ο Τεμέλ Κοτίλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΑΙ. «Η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE της Dassault Systèmes και οι ολοκληρωμένες εφαρμογές της μας έπεισαν για την ανάγκη να κάνουμε ένα επόμενο βήμα. Η εταιρεία μας θα κερδίσει εκτεταμένες ικανότητες για αεροπορική σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή, και θα είναι ικανή να επιδείξει την αποφασιστικότητά της να επιτύχει μεγάλα έργα.»
«Η ανάπτυξη αεροσκαφών, θεωρούμενη ως ένα από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικώς έργα σε οποιαδήποτε βιομηχανία, εξελίσσεται σε περισσότερο πολύπλοκη. Καθώς οι εταιρείες ολοκληρώνουν εξελιγμένα συστήματα και τεχνολογίες, αναζητούν νέους τρόπους να διαμορφώσουν αντιλήψεις, να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, δοκιμάσουν, πιστοποιήσουν και διατηρήσουν προϊόντα ενώ συνεργάζονται διασχίζοντας λειτουργίες και γεωγραφίες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ζίγκλερ, Αντιπρόεδρος Αεροδιαστημικής & Αμυντικής Βιομηχανίας της Dassault Systèmes, προσθέτοντας: «Η πλατφόρμα 3DEXPERIENCE τους παρέχει τις ψηφιακές ικανότητες ώστε να επιταχύνουν τέτοια προγράμματα μέχρι και κατά 50 τοις εκατό. Η Τουρκική Αεροδιαστημική μπορεί επομένως να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων, να μειώσει τα ρίσκα και να μετασχηματίσει την από άκρου σε άκρο ανάπτυξή της.»

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο