ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η οπλισμένη κοινωνία είναι η άμυνα στις “χαοτικές” επιθέσεις τρομοκρατών. Το πόρισμα του FBI για τις μαζικές φονικές επιθέσεις

Την στιγμή που οι μανδαρίνοι της Ε.Ε μηχανεύονται τρόπους για να  αφαιρέσουν και τα τελευταία ψήγματα δικαιωμάτων υπεράσπισης και αυτοάμυνας (μέσω  οδηγιών που η μη εκλεγμένη Kομισιόν διαχέει στις εθνικές νομολογίες των Μελών), η αμερικανική κοινωνία δείχνει πρακτικά τη λύση στο πρόβλημα της τυφλής βίας/ τρομοκρατίας. Η μόνη απάντηση που οι κοινωνίες ελεύθερων πολιτών μπορούν να αντιτάξουν στους παρανοϊκούς «μοναχικούς λύκους», που επιζητούν την καταστροφή αθώων, είναι η καίρια και δυναμική απάντηση από τους ίδιους πολίτες-στόχους.

Παραθέτουμε συμπεράσματα από έκθεση του αμερικανικού FBI, η οποία αναλύει 50 περιστατικά μαζικών επιθέσεων που έγιναν στις ΗΠΑ την περίοδο 2016-2017. Η έρευνα επικεντρώνεται στον τύπο επίθεσης, όπου ένας ή περισσότεροι “ενεργοί σκοπευτές” επιτίθενται στο κοινό δολοφονώντας ή τραυματίζοντας ανθρώπους εντός κατοικημένης περιοχής. Ο ορισμός αυτός περιγράφει τις απρόκλητες και προμελετημένες επιθέσεις, όπως αυτές που βιώνουν οι κάτοικοι των ευρωπαϊκών πόλεων τα τελευταία πέντε έτη. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, οι υπηρεσίες που μελετούν τα στοιχεία, τολμούν να δημοσιοποιήσουν την αδυναμία πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών χωρίς να υπάρχει η συνδρομή οπλοφορούντων πολιτών. 

Στο εδάφιο με τίτλο “Εμπλοκή Πολιτών και Θύματα”, αναφέρεται ότι σε 10 από τα 50 περιστατικά, πολίτες συνεπλάκησαν με τους δράστες για να σταματήσουν την επίθεση.  Σε  8 από αυτές τα κατάφεραν, ”και οι ανιδιοτελείς τους πράξεις χαρακτηρίζονται «ηρωικές”, όπως αναφέρει το έγγραφο. Κλείνοντας, το κείμενο αναφέρει ότι “η επαυξημένη απειλή που δημιουργούν οι  «ενεργοί σκοπευτές» (active shooters, δηλαδή οι δράστες) και η ταχύτητα με την οποία αυτά τα περιστατικά εκτυλίσσονται υποδεικνύει την σπουδαιότητα της προετοιμασίας τόσο για τους εργαζόμενους στην επιβολή του Νόμου όσο και για τους πολίτες.

Με απλά λόγια, η μεγαλύτερη και πλέον αποτελεσματική υπηρεσία επιβολής του Νόμου σήμερα, το FBI, αναγνωρίζει τη θετική συμβολή των οπλισμένων νομιμόφρονων πολιτών ενάντια στην πρωτόγνωρη δολοφονική επίθεση που δέχεται το Δυτικό αξιακό σύστημα και η ανοιχτή κοινωνία.  Τα συμπεράσματα αυτά ευθυγραμμίζονται πλήρως με τα αντίστοιχα ευρήματα των αρχών του Ισραήλ, οι οποίες έχουν αυξήσει την ασφάλεια στην κοινωνία τους ανέξοδα, επιτρέποντας την οπλοφορία σε διευρυμένο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Το κοινό συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: οι υπεύθυνοι, εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι πολίτες αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας της κοινωνίας απέναντι στην τυφλή βία των τρομοκρατών. Αν και το εξέφρασε με τον δικό του “μοναδικό” τρόπο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κος. Ντόναλντ Τράμπ, είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε ότι η σφαγή στο κέντρο του Παρισίου θα είχε λήξει διαφορετικά αν οι Γάλλοι επιτρεπόταν να οπλοφορούν… 

Στη δική μας πλευρά του Δυτικού ημισφαιρίου, οι “ιθύνοντες” εργάζονται άοκνα για να αφοπλίσουν τους νόμιμους πολίτες τους. Από ό,τι φαίνεται,  μόνο οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι, οι Πολωνοί, οι Ούγγροι και εσχάτως οι Ιταλοί, λαοί δηλαδή  που δοκίμασαν στο πετσί τους τον (μαύρο ή κόκκινο, δεν έχει σημασία) φασισμό, πολεμούν για τη διατήρηση και επέκταση του δικαιώματος στην οπλοκατοχή και την αυτοάμυνα εντός της Ε.Ε. Τα υπόλοιπα «πρόβατα», ακούν τις ειδήσεις με φρίκη και περιμένουν να τους σώσει κάποιος ένστολος… σούπερμαν. Τα ίδια πίστευαν και οι Γερμανοί Εβραίοι το 1932, όταν οι νόμοι του Γ’ Ράιχ επέβαλλαν τον αφοπλισμό τους.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο