ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιθέσεις κατά μοτοσυκλετιστών με ισλαμικό-τρομοκρατικό κίνητρο

Μια ενδιαφέρουσα είδηση για την υβριδική τρομοκρατία έρχεται από την πολυπολιτισμική καρδιά της Ευρώπης, το Βερολίνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, στις 19 Αυγούστου ένας τριαντάχρονος Ιρακινός πρόσφυγας στη Γερμανία, τον οποίο η αστυνομικές αρχές κατονομάζουν μόνο ως “Sarmad”, επιτέθηκε σε μια σειρά από ανυποψίαστους πολίτες. Η μεθοδολογία είναι πρωτότυπη. Οδήγησε το αυτοκίνητο του (μαύρο Opel Astra) στον αυτοκινητόδρομο του Βερολίνου Α100 και άρχισε να συγκρούεται με μοτoσυκλέτες που ταξίδευαν στον κλειστό αυτό δρόμο. Αυτό επαναλήφθηκε αρκετές φορές, πριν τελικά η σύγκρουση του με μια μεγάλου κυβισμού μοτoσυκλέττα (BMW K1200RS) ακινητοποιήσει το όχημα του ιρακινού. Οι πολλαπλές συγκρούσεις άφησαν σοβαρά τραυματισμένους τουλάχιστον τρείς μοτοσυκλετιστές.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση ώς μια σειρά από εσκεμμένες απόπειρες δολοφονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα με ισλαμικό θρησκευτικό κίνητρο. Ο δράστης, σύμφωνα με την εισαγγελία του Βερολίνου “κυνηγούσε τυχαίους μοτοσυκλετιστές που συναντούσε στο δρόμο και τους εμβόλιζε». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου κο Martin Steltner “Φαίνεται να αποτελεί προμελετημένη επίθεση με ισλαμικά κίνητρα”. Ο δράστης είχε αμέσως πριν ανεβάσει στο Facebook μια φωτογραφία του δίπλα στο όχημα που χρησιμοποίησε, λέγοντας ότι επρόκειτο να γίνει “μάρτυρας”. Την ανάρτηση συμπλήρωναν θρησκευτικά συνθήματα.

Μετά την ακινητοπoίηση του αυτοκινήτου του, ο “Sarmad” τοποθέτησε ένα μεταλλικό κουτί πάνω στο δρόμο φώναζε “Allahu Akbar” (ο Αλλάχ είναι μέγιστος) και απειλούσε ότι όποιος τον πλησίαζε θα πέθαινε. Ο ιρακινός που διέμενε σε δομή φιλοξενίας προσφύγων, αντιμετωπίζει κατηγορίες για πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο