ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Εκπαίδευση αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ στην χρήση συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών της ONEX SA

Εκπαίδευση στη χρήση και υποστήριξη συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών από εξειδικευμένο προσωπικό της ONEX SA παρακολούθησαν την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), είκοσι επτά στελέχη (27) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για αστυνομικούς, που υπηρετούν σε Τμήματα διαβατηριακού ελέγχου της χώρας και ασκούν καθήκοντα συνοριακού ελέγχου καθώς και αστυνομικούς – τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα αναλάβουν τον χειρισμό και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εξοπλιστεί από την ONEX SA με είκοσι πέντε (25) συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού έλεγχου. Με τη χρήση δεδομένων από ειδικούς αισθητήρες, το σύστημα ανιχνεύει κρουστικά κύματα που παράγονται από τους καρδιακούς παλμούς και μεταδίδονται σε κάθε επιφάνεια ή αντικείμενο με το οποίο το σώμα βρίσκεται σε επαφή.

Η πρωτοποριακή αυτή λύση ανίχνευσης καρδιακών παλμών η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη στην Ελλάδα από την ONEX SA και τον Τομέα ΙCT της εταιρείας, βοηθά την Ελληνική Αστυνομία να επιτελέσει με επιτυχία το έργο της κατά της λαθρομετανάστευσης και στην αποτελεσματική αστυνόμευση των συνόρων της πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο