ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυναμική συμμετοχή της EODH στην IDEX 2019: Έκλεψε τις εντυπώσεις με το σύστημα ASPIS

 

Η εταιρία EODH SA συμμετείχε για δεύτερη φορά στην Διεθνή έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας IDEX (International Defense Exhibition & Conference) που διεξήχθη  στο διάστημα μεταξύ 17 – 22 Φεβρουαρίου 2019 στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η IDEX είναι μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του είδους και πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια από την Εταιρία διοργάνωσης Διεθνών Εκθέσεων του Αμπού Ντάμπι (Abu Dhabi National Exhibitions Company – ADNEC).

Στην φετινή διοργάνωση η Ελληνική εταιρία συμμετέχει σε κοινό περίπτερο με την Γερμανική μέλος του ομίλου, την NEMS στο Εθνικό Γερμανικό Περίπτερο δίπλα σε κολοσσούς της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η εταιρία NEMS ειδικεύεται στα στρατηγικά υλικά ως αξιόπιστος και εξειδικευμένος εταίρος στην αλυσίδα εφοδιασμού στρατηγικά μέταλλων όπως το Τιτάνιο, οι Χάλυβες Θωρακίσεως, τα ειδικά κράματα Αλουμινίου, οι αντιθραυσματικές επενδύσεις, τα σύνθετα υλικά κλπ. Με εξειδικευμένη γνώση και επαγγελματισμό παρέχει στους διάφορους κρίσιμους τομείς της παγκόσμιας βιομηχανίας όπως η Άμυνα η Ιατρική και η Αεροπορική βιομηχανία πιστοποίηση και διασφάλιση ποιότητας πρώτης ύλης από την εξόρυξη και την μορφοποίηση μέσω τήξης, διέλασης κλπ, έως το τελικό φινίρισμα στο έτοιμο προς εγκατάσταση κομμάτι.

 

Αντίστοιχα η EODH παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα και πακέτα προστασίας για Οχήματα Μάχης όλων των κατηγοριών καθώς επίσης και προηγμένες τεχνολογικά λύσεις για κάθε είδους θαλάσσια, εναέρια και χερσαία πλατφόρμα.

 

Στο περίπτερο της Ελληνικής εταιρίας παρουσιάσθηκε μέσα από ένα σύνθετο ομοίωμα σύγχρονου τεθωρακισμένου σε τομή, η νέα γενιά τεχνολογιών προστασίας που αναπτύσσει για ελαφρά και μέσου βάρους τεθωρακισμένα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα καθώς και για Μέσου Βάρους Ερπυστριοφόρα και Βαρέα Άρματα Μάχης. Στο ομοίωμα παρουσιάσθηκε η διάταξη των σύγχρονων πολυστρωματικών ενεργών και παθητικών θωρακίσεων που αναμένεται να εξοπλίζει τα μελλοντικά Τεθωρακισμένα οχήματα. Περιλαμβάνει σύνθετη αντιβαλλιστική προστασία έναντι κορυφαίων απειλών χημικής και κινητικής ενέργειας, ενισχυμένη πλευρική προστασία έναντι απειλών από IED (Improvised Explosive Devices) και σύγχρονη αντιναρκική προστασία έναντι εκρήξεων ναρκών και παγίδων με την χρήση τεχνολογίας αποσυζευγμένου δαπέδου. Όλα τα παραπάνω στοιχεία προστασίας αποτελούν τμήματα του ολοκληρωμένου συστήματος ASPIS (Advanced Shielding Platform Integrated System) που αναπτύσσει η εταιρία και συνδυάζει Παθητικά και Ενεργητικά συστήματα προστασίας μαζί με αισθητήρες έγκαιρης προειδοποίησης αναλώσιμα αντίμετρα και συστήματα ECM κάτω από ενιαίο αυτοματοποιημένο έλεγχο.