ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

CZ P10M για «βαθιά» απόκρυψη

Μπορεί ο COVID 19 να έχει ακυρώσει όλες τις δραστηριότητες, περιλαμβανομένων της έκθεσης όπλων IWA 2020, αλλά οι εταιρείες βρίσκουν τρόπους να επικοινωνούν τα νέα για τα προϊόντα που θα παρουσίαζαν. Το τελευταίο αφορά το μικρότερο μέλος της σειράς Ρ10 της τσεχικής CZ. M σημαίνει Micro και αποτελεί ένα όπλο για άνετη “βαθιά απόκρυψη”. Με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές συρρικνώνουν τα μοντέλα τους και παρουσιάζουν πιστόλια… μινιατούρες σε διαμέτρημα, δείχνει μόνο ένα πράγμα. Υπάρχει μια διογκούμενη αγορά για όπλα αμιγούς προστασίας/ατομικής ασφάλειας σε διεθνές επίπεδο.

To Ρ 10Μ προέρχεται από το προηγούμενο μοντέλο S, με κύρια αλλαγή τη λεπτότερη λαβή που χωρά πλέον 7 φυσίγγια σε μονή στήλη αντί 12 του δίστηλου μοντέλου. Για να μειώσουν το προφίλ του πιστολιού, οι Τσέχοι εξάλειψαν τον εξωτερικό μοχλό συγκράτησης/απελευθέρωσης του κλείστρου. Έτσι τώρα το πιστόλι έχει πλάτος μόλις 2,5 εκατοστά και η λεία επιφάνεια του δεν “μαγκώνει” στο ρουχισμό του οπλοφόρου. Το κλείστρο παραμένει ανοικτό μετά την τελευταία σφαίρα, μέσω ενός εσωτερικού μάνταλου. Με διαστάσεις 112×25,5×160,5 mm και βάρος 570 γραμμάρια το Micro δικαιολογεί το όνομα του και δεν είναι μεγαλύτερο από ένα… κινητό.

Το κανόνι τσέπης, χρησιμοποιεί φυσίγγια 9x19mm NATO και φέρει σιδερένια σκοπευτικά χαμηλού προφίλ, μίνι ράγα για φακό στον κορμό και την εξαιρετική σκανδάλη της σειράς Ρ 10. Στη χώρα μας αναμένεται στο τέλος της Άνοιξης.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο