ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5 Τρομοκράτες σε 7 Δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ένας άνδρας της SAS κατόρθωσε να σκοτώσει μέσα σε 7 δευτερόλεπτα πέντε τρομοκράτες του ISIS και να συλλάβει πολλούς περισσότερους, ενώ ετοιμάζονταν να προβούν σε επίθεση με βομβιστές αυτοκτονίας στην Βαγδάτη.

Η ομάδα της SAS είχε πλησιάσει την πόρτα μιας αυλής, μέσα στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν μέλη του ISIS που ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση. Προφανώς, ένα αόρατο στα μάτια των τρομοκρατών UAV τους επιτηρούσε από ψηλά δίνοντας εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων.

Η ομάδα εφόδου της SAS έλαβε την γνωστή διάταξη σε στοίβα κατ’ άνδρα για «μπούκα» με επικεφαλής τον διαρρήκτη (breacher), ο οποίος έφερε ένα ημιαυτόματο λειόκαννο τυφέκιο M4 Super 90 με ειδικά φυσίγγια για διάνοιξη θυρών.

Ενώ ο breacher ετοιμαζόταν να πυροβολήσει την πόρτα, αυτή άνοιξε και εμφανίστηκε ένας τρομοκράτης που φορούσε γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά! Ο SAS αμέσως τον πυροβόλησε στο κεφάλι, το οποίο κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από το ισχυρό βλήμα, και φυσικά δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά.

Ο SAS βρέθηκε μπροστά σε μια σειρά ανδρών που ακολουθούσαν τον πρώτο. Ο δεύτερος ήταν και αυτός ζωσμένος με εκρηκτικά και ο SAS τον πυροβόλησε πάλι στο κεφάλι, όπως και τον τρίτο επίδοξο βομβιστή. Άλλοι δύο τρομοκράτες έπεσαν μετά από τα πυρά του breacher, ο οποίος λόγω των συνθηκών από διαρρήκτη είχε μετατραπεί σε «στρατό ενός ανδρός». Αν και τα βρετανικά μέσα είναι διθυραμβικά, ο άνθρωπος πάλευε για την ζωή του, καθώς ξαφνικά βρέθηκε εμπρός σε μια σφηκοφωλιά.

Ευτυχώς γι αυτόν, οι υπόλοιποι τρομοκράτες στην αυλή, βλέποντας τρεις από τους συντρόφους τους να μην έχουν κεφάλι τρομοκρατήθηκαν και σήκωσαν τα χέρια ψηλά, ελπίζοντας ότι οι εισβολείς θα εφαρμόσουν τους κανόνες εμπλοκής περί της μη χρήσης θανατηφόρας βίας σε άοπλους υπόπτους. Και πραγματικά οι SAS δεν τους εκτέλεσαν, αλλά τους συνέλαβαν.

Δεν επρόκειτο για κανένα υπερφυσικό κατόρθωμα. Η επίπονη εκπαίδευση, η πολεμική εμπειρία αλλά και η προσωπική ψυχραιμία υπό το πυρ του SAS οδήγησαν μια απελπιστική κατάσταση σε πλήρη νίκη για την ομάδα της SAS, με κεντρικό πρόσωπο – αναγκαστικά – τον breacher.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο