ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στο Κίελο ο διευθύνων σύμβουλος της Sig Sauer κος. Ron Cohen

Συνεχίζεται το κυνήγι παράνομων (με ή χωρίς εισαγωγικά) πωλήσεων όπλων από γερμανικές εταιρείες σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σύμφωνα με πλήρως επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μετά από την πρόσφατη απαγγελία κατηγοριών σε πρώην και νυν στελέχη της Η&Κ, σειρά παίρνει η Sig Sauer. Η αστυνομία της Φρανκφούρτης συνέλαβε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για καταπάτηση του νόμου πέρι εξαγωγών όπλων σε χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα “αποκλεισμού” της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, η σύλληψη όμως και οι λόγοι επιβεβαιώνονται εμμέσως μέσω μιας προσεκτικά διατυπωμένης ανακοίνωσης της εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι τύπου παρουσιάζουν την εκδοχή της Sig Sauer, παραδεχόμενοι ότι η εταιρεία πώλησε μέσω της θυγατρικής της Sig Sauer USA πιστόλια γερμανικής παραγωγής τα οποία κατέληξαν στην Κολομβία. Η πλευρά της εταιρείας υποστηρίζει ότι ήταν απόλυτα νόμιμη η συναλλαγή, εφόσον τα όπλα παραδόθηκαν στις ΗΠΑ και από εκεί η θυγατρική τα πούλησε στην κυβέρνηση της Κολομβίας λαμβάνοντας άδεια από τις αμερικανικές Αρχές.

Ο δημόσιος κατήγορος του Κιέλου που διερευνά την υπόθεση, θεωρεί ότι η εταιρεία παρέκαμψε τη γερμανική νομοθεσία μέσω της τριγωνικής αυτής συναλλαγής και παρέδωσε οπλισμό σε χώρα όπου μαινόταν εμφύλια σύγκρουση. Εντωμεταξύ ο κός Cohen αφέθηκε ελεύθερος και αναμένεται η συνέχεια στα δικαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν πρόσφατα και σε στελέχη της Η&Κ για παράνομες πωλήσεις όπλων προς χώρες της λατινικής Αμερικής.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο