ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

«ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» Νο3 -ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΟSPREY DOWN! ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ DEVGRU ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ;

Η επιδρομή της SEAL Team Six τον Ιανουάριο του 2017 στην Υεμένη κατέληξε στην απώλεια ενός ΜV-22 Osprey και ενός SEAL, αναδύοντας έντονη οσμή προδοσίας από μια διαβρωμένη από το Ισλάμ απελθούσα κυβέρνηση.

ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ & ΚΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 1941-1944

Το κανό στα χέρια των Κομμάντος απετέλεσε ένα πολύτιμο μέσο διείσδυσης, το οποίο τους επέτρεψε να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές σε πλοία και παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις του Άξονα. Το Αιγαίο Πέλαγος υπήρξε ιδανικό περιβάλλον για τα «πολεμικά κανό» τα οποία γνώρισαν πλούσια δράση στα ελληνικά ύδατα από το 1941 ως το τέλος του πολέμου.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΕΡΑΥΝΟΣ»: 90 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΕΝΤΕΜΠΕ

Η επιδρομή των Ισραηλινών κομμάντος στην Ουγκάντα για την απελευθέρωση ομήρων είναι μια από τις μεγαλύτερης ακτίνας ειδικές επιχειρήσεις στην ιστορία και κλασσικό δείγμα χρήσης Ειδικών Δυνάμεων προς επίτευξη εθνικών – στρατηγικών στόχων.

SPECIAL INVESTIGATIONS SECTION – LAPD: ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η μονάδα ειδικών ερευνών και εξουδετέρωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων κακοποιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες και η ανορθόδοξη θεώρηση στην αντιμετώπιση της σκληρής εγκληματικότητας, που ξεφεύγει από τα «παράθυρα» του Νόμου.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑΜΠΚΑ: GREEN BERETS, SAS, MARSOC & ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ SOF ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Αερομεταφερόμενες, Αμφίβιες και Ειδικές Επιχειρήσεις Αμερικανών Πρασινοσκούφηδων, Marine Raiders της ΜΑRSOC, Βρετανών SAS και Κούρδων Κομμάντος ΥΑΤ και CTG στην μάχη για την κατάληψη της Τάμπκα στην Συρία.

ΜΕΝ ΙΝ ΒLACK: Η SAS ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Η διάσωση των ομήρων της Ιρανικής πρεσβείας το 1980 από την SAS υπήρξε ένα σημείο καμπής για τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις: απέδειξε ότι ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλου αριθμού ομήρων και μεγάλου μεγέθους στόχων, μια καλά εκπαιδευμένη δύναμη με δοκιμασμένες τακτικές μπορεί να τολμήσει και να νικήσει.

«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ» – Η ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ TΩΝ SS ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΤΙΤΟ

Τον Μάιο του 1944 το 500ό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών των SS εκτέλεσε μια αερομεταφερόμενη καταδρομή στο ορεινό κρησφύγετο του Τίτο στο Ντβαρ με στόχο τον αποκεφαλισμό της ισχυρότερης παράταξης της γιουγκοσλαβικής αντίστασης.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο