ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Η IDE στο ΝATOϊκό Συνέδριο & Έκθεση «Innovative Energy Solutions for Military Applications» στη Λιθουανία

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) συμμετείχε στο συνέδριο και έκθεση “Innovative Energy Solutions for Military Applications” (IESMA 2018) που πραγματοποιήθηκε 14 – 16 Νοεμβρίου 2018 στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το ΝΑΤΟ Energy Security Centre of Excellence (ENSEC COE), συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προσοχή κυβερνητικών και στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ και της βιομηχανίας και παρουσιάζονται καινοτόμα ενεργειακά συστήματα για τη βελτίωση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Τον εκθεσιακό χώρο της IDE επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της Λιθουανίας κ. Umbrasas, η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Λιθουανία κα Δικοπούλου και ο Διευθυντής του ΝΑΤΟ ENSEC COE Συνταγματάρχης κ. Petkevičius.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η IDE παρουσίασε τα Υβριδικά Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPS) και πιο συγκεκριμένα τη σειρά υβριδικών γεννητριών HG που προορίζονται για ανάπτυξη σε κινητές τακτικές δυνάμεις.

Η IDE παρουσίασε στον εκθεσιακό της χώρο την προηγμένη 3-φασική Υβριδική Γεννήτρια HGT20K, ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σύστημα κατάλληλο για επέκταση της διάρκειας της αποστολής, με αξιοσημείωτη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου ενώ παράλληλα μειώνει δραστικά τις απαιτήσεις συντήρησης και προσφέρει διασυνδεσιμότητα για διαφορετικές εφαρμογές. Το συγκεκριμένο σύστημα παρουσιάστηκε στην IESMA 2018 αμέσως μετά τη χρήση του στο πεδίο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης “Trident Juncture 2018” που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία. Η γεννήτρια HGT20K προσέλκυσε σημαντικό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της έκθεσης και παρουσιάστηκε σε πολλούς στρατιωτικούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

Η IDE, εταιρεία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο χώρο της άμυνας και ασφάλειας, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας της Ελλάδας. Η IDE κατέχει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες, ασφάλεια πληροφοριών, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), συστήματα επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών.

Η εταιρεία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Μεταξύ των πελατών και χρηστών προϊόντων της IDE είναι η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ινδονησία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο (NATO/NSPA), Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο