ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

EIΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Νο4 – Κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα

H MAXH TΟΥ “CONOCO”: ΡΩΣΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ VS ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ
Ως η πρώτη απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θεωρείται η μάχη στην πετρελαϊκή εγκατάσταση Conoco στην Συρία, όπου ένα απόσπασμα Αμερικανικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων ενεπλάκη σε θανατηφόρο αγώνα εναντίον μιας δύναμης Ρώσων μισθοφόρων και Συριακού στρατού.

SELOUS SCOUTS: ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΗΠΕΙΡΟ
Η ιστορία των «Ανιχνευτών του Σέλους», μιας μονάδας «μαύρων» Ειδικών Επιχειρήσεων του Ροδεσιανού στρατού, της οποίας οι άνδρες δρούσαν σε μεγάλο βάθος στα εδάφη των μαύρων επαναστατών ως «ψευδο-αντάρτες» επιφέροντας χάος και καταστροφή.
ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» – SBS ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Η επική μέχρι θανάτου μάχη μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών βατραχανθρώπων της SBS και εκατοντάδων Ταλιμπάν στο κάστρο Καλά-ι-Τζανγκί, στο Αφγανιστάν, το 2001.

ΟΙ «ΒΡΑΝΔΕΜΒΟΥΡΓΙΟΙ» ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ: Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΪΚΟΠ
Τον Αύγουστο του 1942 οι γερμανικές Ειδικές Δυνάμεις «Βρανδεμβούργιοι» μεταμφιεσμένοι σε στρατοχωροφύλακες της NKVD διείσδυσαν στις σοβιετικές γραμμές στον Καύκασο, και αφού προκάλεσαν χάος και σύγχυση κατέλαβαν της υψίστης στρατηγικής σημασίας πετρελαιοπηγές του Μάικοπ.

RED CELL: SEAL «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» VS US NAVY
Η ιστορία της μυστικής μονάδας «Κόκκινος Πυρήνας» (“Red Cell”) με τον διπλό ρόλο της αξιολόγησης ασφάλειας εγκαταστάσεων και της διεξαγωγής «μαύρων» αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΣΤΙΣ «ΣΤΗΛΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ»: ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
Οι επιθέσεις των Ιταλών βατραχανθρώπων του διαβόητου 10ου Στολίσκου Επιθετικών Σκαφών εναντίον συμμαχικών πλοίων στο βρετανική ναυτική βάση του Γιβραλτάρ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “MIKADO”: SAS ENANTION ΕΧΟCET
Το σχέδιο και οι προετοιμασίες μας επιδρομής «αυτοκτονίας» της Special Air Service (SAS), στην διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ, εναντίον του αεροδρομίου Ρίο Γκράντε της Αργεντινής με στόχο την εξάλειψη της απειλής των πυραύλων Exocet.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο