ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

«ΕΑ&Τ» Ιουλίου: Προτάσεις στην ΠΑ για Μ-346 ή L-39CW χωρίς αγορά – Σε χρηματοδοτική μίσθωση στρέφεται το ΥΠΕΘΑ

Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία» που κυκλοφορεί, δημοσιεύονται πληροφορίες για την υποβολή στην Πολεμική Αεροπορία δύο προτάσεων για την προκεχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση χειριστών χωρίς αγορά αεροσκαφών και επίγειου εκπαιδευτικού εξοπλισμού, από την καναδική εταιρεία CAE με προηγμένα αεριωθούμενα Μ-346 της ιταλικής Leonardo και από τη Lockheed Martin με εκσυγχρονισμένα L-39CW παλαιάς κατασκευής της τσεχικής Aero Vodochody. Λεπτομέρειες στο τεύχος Ιουλίου της «ΕΑ&Τ» που κυκλοφορεί.

Γράφει Π.Ε. Αργυρίου

Στο μεταξύ, στις 3 Ιουλίου 2018 η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) συγκρότησε Επιτροπή Διαμόρφωσης – Επιτελικής Επεξεργασίας Όρων Υποπρογράμματος «Δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Πτήσεων στην Καλαμάτα με Χρηματοδοτική Μίσθωση».
Το Μ-346 είναι αεροσκάφος προηγμένης αεροδυναμικής και δομικής σχεδίασης, οπισθοκλινών πτερύγων, υψηλών επιδόσεων. Βρίσκεται σε παραγωγή και σε υπηρεσία με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ιταλίας, της Σιγκαπούρης, του Ισραήλ και της Πολωνίας, ενώ διεκδικεί το πρόγραμμα Τ-Χ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Το L-39CW είναι σχεδίαση της δεκαετίας του 1960. Η παραγωγή της βασικής εκπαιδευτικής έκδοσης L-39C άρχισε το 1971 και έληξε το 1996. Το L-39CW είναι μια πρόταση εκσυγχρονισμού για τα περίπου 600 αεροσκάφη παλαιάς κατασκευής του τύπου σε υπηρεσία διεθνώς, με την αντικατάσταση του παρωχημένου στροβιλωθητή AI-25TL ώσης 1.720kg (16,87kN) από τον σύγχρονο κινητήρα παράκαμψης Williams FJ44-4M ίσης ώσης και με την εγκατάσταση σύγχρονων αεροπορικών ηλεκτρονικών και ψηφιακού πιλοτηρίου.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο