ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Ανταρτοπόλεμος & Εφεδρεία: Το Παράδειγμα της Λιθουανίας και Ελληνικές Εφαρμογές.

Η συνεργασία των Εθελοντικών Λιθουανικών Δυνάμεων Εθνικής Αμύνης με το 19st Special Forces Group στην άσκηση “Allied Spirit VIII” προσφέρει ιδέες αξιοποίησης των συλλόγων Εφέδρων σε Ανορθόδοξο Πόλεμο τόσο σε αμυντικές επιχειρήσεις όσο και σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφαλείας.

Γράφει ο Δημήτρης Πατσουλές

Στις αρχές Μαρτίου 2018 η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Ευρώπης (SOCEUR) συμμετείχε στην μεγάλη ΝΑΤΟική άσκηση “Allied Spirit VIII” με έναν ξεχωριστό τρόπο: αξιοποίησε τους εθελοντές της «Εθελοντικής Λιθουανικής Δύναμης Εθνικής Αμύνης» (Krašto Apsaugos Savanorių Pajėgos – KASP) σε συνδυασμό με το 19ο Συγκρότημα Ειδικών Δυνάμεων (19th Special Forces Group) της Αμερικ. Εθνοφρουράς σε αποστολές Ανορθοδόξου Πολέμου. Κύριος αντίπαλος – σύμφωνα με το σενάριο – ήταν μια εισβολή ενός πανίσχυρου συμβατικού αντιπάλου με μηχανοκίνητες δυνάμεις (βλέπε Ρωσία),…

Λεπτομερή ανάλυση στο τεύχος ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ Νο51 Ιουνίου – Ιουλίου με εκτενή αναφορά και προτάσεις για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει σε αποστολές Ανορθοδόξου Πολέμου η ελληνική Εφεδρεία και ειδικότερα οι Λέσχες Εφέδρων.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο