ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο φάσμα ορατότητας και η ικανότητα ανάλυσης βελτιώνουν την αυτονομία και την ασφάλεια του Seagull USV της Elbit Systems

Η Elbit Systems εισάγει νέες τεχνολογίες στο μη-επανδρωμένο σκάφος (Unmanned Surface Vessel – USV)  “Seagull”, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητά του να λειτουργεί αυτόνομα ακόμα και σε πολύβουο θαλάσσιο περιβάλλον και να ξεπερνά τις επικοινωνιακές προκλήσεις.

Ένα πανοραμικό σύστημα video 360 μοιρών με δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης στόχου και ένα πατενταρισμένο σύστημα αυτόματης πλοήγησης, συμπληρώνουν την ικανότητα του σκάφους να Ανιχνεύει και να Αποφεύγει εμπόδια, επιτρέποντάς του να λειτουργεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς για την πρόληψη συγκρούσεων στη θάλασσα (1972, COLREGs). Αυτό επιτρέπει στο Seagull USV να λειτουργεί με ασφάλεια σε λιμάνια, αλλά και θάλασσες με αυξημένη κίνηση, και να ολοκληρώνει αυτόνομες αποστολές, ακόμη και χωρίς επικοινωνία με το σταθμό ελέγχου.

Το Seagull αποτελεί ένα μη επανδρωμένο σκάφος (USV) κατάλληλο για μια ευρεία γκάμα αποστολών, που διαθέτει σπονδυλωτή σχεδίαση για την υποστήριξη ανθυποβρύχιου πολέμου, αποστολών ανίχνευσης και αποτροπής ναρκών, ηλεκτρονικού πολέμου, επιτήρησης θαλάσσιων περιοχών και ναυτικών εγκαταστάσεων, υδρογραφικών υπηρεσιών και άλλων αποστολών που χρησιμοποιούν το ίδιο σκάφος, το σύστημα ελέγχου αποστολών και τους συνδέσμους των δεδομένων.

Το Seagull USV χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ από το 2017 και πλέον αναπτύσσεται και διατίθεται και σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε σχετικά video με τις δοκιμές του νέου Seagull USV της Elbit Systems εδώ: https://we.tl/t-wJyNGZRlAF 

Βρείτε τα σχετικά video και στο κανάλι YouTube της εταιρείας:

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο