Στις 13 Ιουλίου 2018 η υπηρεσία Αμυντικής Βιομηχανίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) –πρώην Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας– ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης με το Πακιστάν για 30 ελικόπτερα Τ129 Τακτικής Μάχης και Αναγνώρισης (ΑΤΑΚ) της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (ΤΑΙ), η οποία είχε προαναγγελθεί τον Μάιο (βλ. «ΕΑ&Τ» τ. 102, Ιούλιος 2018, σελ. 16). Η σύμβαση περιλαμβάνει εκπαίδευση, εφοδιαστική υποστήριξη, ανταλλακτικά, εξοπλισμό εδάφους και πυρομαχικά. Η αξία της δεν ανακοινώθηκε επίσημα.
Προηγουμένως, στις 5 Ιουλίου 2018 ο τότε Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανκιλί, δήλωσε πως η τουρκική υποψηφιότητα επικράτησε σε διαγωνισμό του Πακιστάν για τέσσερεις κορβέτες, σε συνέντευξη Τύπου στο Μαυροβούνιο όπου πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη. Ο Τζανκιλί προσέθεσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγωγική επιτυχία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας στην ιστορία. «Είναι ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και ως Τουρκία, αναλαμβάνουμε για πρώτη φορά ένα εξελιγμένο έργο στο διεθνές πεδίο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη για περισσότερο από έξι μήνες και ολοκληρώθηκαν μετά από μια πραγματικά δύσκολη και εξαντλητική περίοδο, και υπεγράφη σήμερα», κατέληξε.
Η συμφωνία υπεγράφη σε επίσημη τελετή στο Ραβαλπίντι. Μια παρουσίαση προ της υπογραφής παρείχε λεπτομέρειες για τις τέσσερεις κορβέτες και για τη διαδικασία πώλησης. Σύμφωνα με αυτήν, οι διαπραγματεύσεις άρχισαν το 2014 και το πρώτο αίτημα προσφορών εκδόθηκε το 2017, ενώ οι τελικές διαπραγματεύσεις διάρκεσαν 12 ημέρες.
Στην τουρκική έκθεση IDEF 2017 στις 10 Μαΐου υπεγράφη Επιστολή Πρόθεσης (LoI) για την κατασκευή τεσσάρων κορβετών του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MILGEM) κλάσης HEYBELIADA (Ada) στα Ναυπηγεία του Καράτσι, για το Ναυτικό του Πακιστάν. Η τελική συμφωνία που υπεγράφη στις 5 Ιουλίου 2018 προβλέπει την κατασκευή δύο πλοίων στα Ναυπηγεία του TDK στην Πόλη και δύο στο Καράτσι. Δύο πλοία θα παραδοθούν το 2023 και δύο το 2024. Το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί σε 54 μήνες και τα υπόλοιπα σε 60, 66 και 72. Οι κορβέτες θα είναι μήκους 99,56m, πλάτους 14,42m και θα επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 26 κόμβων. Λεπτομέρειες για το συγκρότημα πρόωσης και τον εξοπλισμό δεν ανακοινώθηκαν.
Οι εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία στο Πακιστάν βρίσκονται σε διαρκή άνοδο. Τον Ιούνιο του 2016 η τουρκική εταιρεία Αμυντικής Τεχνολογίας και Μηχανικής (STM) επικράτησε στον διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό τριών υποβρυχίων τύπου Agosta 90B του Πακιστανικού Ναυτικού έναντι του κατασκευαστή τους, της γαλλικής Naval Group. Η STM είχε επίσης σχεδιάσει το πετρελαιοφόρο ανεφοδιασμού στόλου μήκους 158m του Πακιστανικού Ναυτικού, το οποίο ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγεία του Καράτσι και τέθηκε σε υπηρεσία το 2018.