ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κακοί νόμοι και πονηροί νομοθέτες: Η Αμερική μας δείχνει το τι θα συμβεί αν περάσουν οι ευρωπαϊκοί περιορισμοί για τη χωρητικότητα των γεμιστήρων

Είναι γνωστό ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να περάσει με νόμους στις χώρες μέλη απαγόρευση κατοχής γεμιστήρων «»μεγάλης χωρητικότητας»» (τα πολλαπλά εισαγωγικά είναι για να δείξουν το γελοίο της υπόθεσης). Η επίσημη αφήγηση είναι ότι οι γεμιστήρες πρέπει να μην ξεπερνούν τα 10 φυσίγγια για τα τυφέκια και 20 για τα πιστόλια, ως αντίδραση στα τρομοκρατικά χτυπήματα του Μπατακλάν στο Παρίσι! Λες και τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες είχαν αδειοδοτηθεί από κάποια αρχή, ή παίζει κάποιο ρόλο, πόσες φορές θα αλλάξει γεμιστήρα κάποιος για να καταφέρει να δολοφονήσει εκατοντάδες ανυπεράσπιστους και άοπλους ανθρώπους.

Οι ηλίθιες αυτές ιδέες μας έρχονται “copy-paste” από τη Νέα Υόρκη, της οποίας ο πρώην δήμαρχος και τώρα υποψήφιος αντίπαλος του Τράμπ για την προεδρία, μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και του χρηματιστηριακού κόσμου, Μάϊκλ Μπλούμπεργκ, έχει μετατρέψει την αμερικανική μεγαλούπολη σε “εργαστήριο πειραμάτων” για τον αφοπλισμό των πολιτών. Σύμφωνα λοιπόν με τους νόμους που έχουν συντάξει οι λακέδες του κου. Μπλούμπεργκ στη Νέα Υόρκη, απαγορεύεται η κατοχή οποιουδήποτε σχεδόν ημιαυτόματου όπλου με γεμιστήρα, αλλά και η κατοχή γεμιστήρων με χωρητικότητα άνω των 10 φυσιγγίων.

Ειδικά δε για τα τυφέκια τύπου AR15, αυτά διώκονται ως “τυφέκια εφόδου”, άσχετα από το αν είναι νόμιμα με βάση το ομοσπονδιακό δίκαιο (που υπερέχει κάθε τοπικού νόμου). Το χειρότερο δε είναι ότι η κατοχή γεμιστήρων “μεγάλης χωρητικοτητας” πρόσφατα μετατράπηκε σε ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, που εξασφαλίζει στον κάτοχο του πολυετή φυλάκιση. Αυτό είναι εντελώς παράλογο μέτρο, γιατί τα σύγχρονα όπλα κάθε είδους πωλούνται κατά κόρον με γεμιστήρες που χωρούν οτιδήποτε μεταξύ 15 και 30 φυσιγγίων.

Ο σκοπός αυτών των νομικών διατάξεων δεν είναι άλλος από τον εκβιασμό και την ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων οπλοκατόχων στη Νέα Υόρκη και εκατομμυρίων στις υπόλοιπες ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη, αφού τα ίδια κέντρα προωθούν την εφαρμογή παρόμοιων διατάξεων και στις χώρες της Ε.Ε.

Η τανάλια έχει δύο σιαγόνες

Το να μπορείς να δημιουργείς “εγκληματίες” απαιτεί και την ικανότητα να στοχοποιείς τους ανεπιθύμητους. Αυτό άρχισε να εφαρμόζεται πρόσφατα, με ένα νοσηρό νομοθέτημα που καταπατά κάθε έννοια δικαίου.

Με έναν παράλληλο νόμο, που ονομάζεται “Red Flag” (Κόκκινη Σημαία), και που ήδη οι χρηματοδοτούμενοι από το δίκτυο του Μπλούμπεργκ πολιτικοί προωθούν και σε άλλες περιοχές εκτός Νέας Υόρκης, οι οπλοκάτοχοι στοχοποιούνται μόνον για την συγκεκριμένη ιδιότητα τους. Υπό την κάλυψη της “δημόσιας ασφάλειας” αρκεί μια ανώνυμη (!) καταγγελία ότι ο τάδε ή δείνα οπλοκάτοχος επιδεικνύει “παράξενη” συμπεριφορά. Οποιοσδήποτε μπορεί να εκτοξεύσει μια τηλεφωνική ή ιντερνετική κατηγορία, ότι απειλήθηκε, αισθάνθηκε εκφοβισμένος ή ένιωσε πως ένας άνθρωπος που κατέχει όπλα πιθανόν να αποτελέσει στο μέλλον κίνδυνο για την κοινότητα ή τον ίδιο τον εαυτό του!

Στις περιοχές υπό την δικαιοδοσία του “Red Flag”, η αστυνομία χωρίς να ενημερώσει τον καταγγελλόμενο, αναστέλλει τα δικαιώματα του και ζητά από τον εισαγγελέα να υπογράψει ένταλμα για την προσαγωγή του και την προληπτική κατάσχεση των όπλων που κατέχει για “την προστασία αυτού και της κοινότητας”!

Αυτό προφανώς αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ηθική και δικαιοσύνη, αφού λαμβάνει μέτρα εναντίον πολιτών πριν τους δοθεί καν η ευκαιρία να αντικρούσουν τους κατήγορους τους και χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της ταινίας “Minority Report”.

Διακεκριμένοι νομικοί στις ΗΠΑ διαμαρτύρονται ότι αυτός ο νόμος αντικρούει στις βασικές αρχές του Δικαίου, και καταδεικνύουν ότι ακόμη και αν κάποιος πέσει θύμα κακόβουλης καταγγελίας από κάποιον με τον οποίο έχει έριδες, θα χρειάζονται χρόνια και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δίκες για να αποκαταστήσει το όνομα του, ενώ οι καταγγέλλοντες παραμένουν άφαντοι… Κάποιοι πηγαίνουν ακόμη μακρύτερα αναφέροντας ότι οι ανώνυμη διαδικασία μπορεί να είναι “δούρειος ίππος” αφού π.χ. οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα μπορούν να παίρνουν έτσι εύκολα εντάλματα για προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια πολιτών χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζουν σε εισαγγελείς αποδείξεις.

Γιατί σας τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί αυτοί οι νόμοι πλέον άρχισαν να παράγουν έργο.

Επαρχία Πατναμ, Νέα Υόρκη, 23/11/2019, ώρα 14:00

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, το σπίτι του εικοσιοκτάχρονου Αλεξάντερ Μπουθ, βετεράνου του Αμερικανικού Στρατού με πολεμική εμπειρία, περικυκλώθηκε από αστυνομικούς. Ο Μπουθ, που κατέχει νόμιμα όπλα και είναι ενεργός στα social media υπέρ του δικαιώματος στην οπλοκατοχή, αντελήφθη την προσπάθεια εισβολής της αστυνομίας στο άσυλό του. Ταυτόχρονα άνοιξε τον λογαριασμό του στο Instagram και κάλεσε τους συντηρητικούς υποστηρικτές της νόμιμης οπλοκατοχής να έρθουν στη περιοχή που μένει, για να λειτουργήσουν ως μάρτυρες των αστυνομικών ενεργειών.

Μεταδίδοντας το συμβάν ζωντανά στο διαδίκτυο, ζήτησε από τους αστυνομικούς να εξηγήσουν τον λόγο της ύπαρξης τους στο σπίτι του και προειδοποίησε ότι θα τους πυροβολούσε αν εισέβαλαν. Κάπου εκεί βέβαια “έχασε την μπάλα” και άρχισε να αποκαλεί τους αστυφύλακες με μειωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως “ναζιστικά γουρούνια” και “στρατό κατοχής”, λόγια που όπως θα δούμε του στοίχισαν στην συνέχεια, αφού έγιναν βέλη στην φαρέτρα των αντιπάλων του.

Σύντομα, πολλοί ακόλουθοι του Μπουθ από τα δίκτυα είχαν εισρεύσει στον χώρο καθιστώντας αδύνατη την “σιωπηλή και δυναμική” εξουδετέρωση του Μπούθ από τους αστυνομικούς, αφού εκατοντάδες κινητά κατέγραφαν τα τεκταινόμενα. Τελικά μετά από επτά ώρες πολιορκίας, ο Αλεξάντερ Μπούθ παραδόθηκε στις αρχές και τέθηκε υπό κράτηση.

Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής έβγαλε στις 24/11 ανακοίνωση όπου ανέφεραν ότι:

Το Τμήμα Σερίφη του Πάτναμ κατακλύστηκε από τηλεφωνήματα και emails που αφορούσαν μια επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή και ζητούσαν να μάθουν λεπτομέρειες για τους λόγους. Παρόλο που αναφέρεται ευρέως ότι η επιχείρηση έγινε με σκοπό την κατάσχεση όπλων υπό τις διατάξεις του νόμου “Κόκκινης Σημαίας”, η πληροφορία αυτή δεν είναι ορθή. Η ανταπόκριση της αστυνομίας και η σύλληψη ήταν αποτέλεσμα έρευνας για οικιακή βία. Ο πολίτης βρίσκεται ασφαλής υπό κράτηση. Ο απίστευτα μεγάλος αριθμός τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων κατάσχεσε τα συστήματά μας και διέκοψε την ικανότητα μας να επικοινωνήσουμε με την κοινότητα. Αν και σεβόμαστε το δικαίωμα των πολιτών να ρωτούν σχετικά με τις δραστηριότητες των δυνάμεων επιβολής του Νόμου, σας καλούμε να σέβεστε τις ανάγκες της κοινότητας μας και να αποκαταστήσετε την ικανότητα μας να τις υπηρετούμε.

Η αστυνομία λέει ότι η δημοσιοποίηση της επιχείρησης δυσκόλεψε πολύ την προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης με τον Μπούθ, παρατείνοντας την για ώρες. Αναφέρουν ότι ο βετεράνος Μπουθ πάσχει από Μετατραυματικό Ψυχολογικό Σύνδρομο (PTSD) και αυτό λαμβάνεται υπόψη. Από την έρευνα δεν προέκυψε ότι είχε μαζί του όπλα ή τους υποτιθέμενους “παράνομους γεμιστήρες” και ότι κρατείται για κλοπή (;), καταστροφή ιδιοκτησίας και οικιακή βία!

Η αίσθηση που αποπνέει είναι ότι ο Αλεξάντερ Μπουθ κρατείται “γιατί πρέπει”, και ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης του απέτρεψε την “καταλληλότερη διαχείρισή” της από την τοπική αστυνομία. Θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει τις επόμενες εβδομάδες η αστυνομική αρχή την κοινή γνώμη ότι η επιδρομή στο σπίτι του ακτιβιστή υπέρ της νόμιμης οπλοκατοχής δεν σχετίζεται με την πολιτική ατζέντα της διοίκησης της Νέας Υόρκης.

Αυτό το πρώτο δημοσιοποιημένο περιστατικό μας δείχνει ακριβώς το μέλλον των απαγορεύσεων στη νόμιμη – επαναλαμβάνουμε – οπλοκατοχή. Όταν παρόμοιοι αυταρχικοί νόμοι θα επιβληθούν μέσα στο 2020 και στην χώρα μας (οι υπάλληλοι της Λεωφόρου Κατεχάκη εργάζονται άοκνα προς αυτό το αποτέλεσμα…), χιλιάδες συμπολίτες μας θα κινδυνεύουν να βρεθούν στην ίδια μοίρα με τον Αμερικανό βετεράνο στρατιώτη. Και δυστυχώς, εδώ δεν υπάρχουν εκλεγμένοι δικαστές, ούτε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο