ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Επίσκεψη του Υπουργού Αμύνης κ. Ν. Παναγιωτόπουλου στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην Κύπρο, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης προς τους Αξιωματικούς και Οπλίτες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε την Επιμνημόσυνη Δέηση που εψάλη στον Τύμβο Μακεδονίτισσας παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημητρίου Συλλούρη, ενώ εν συνεχεία μετέβη στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης όπου τελέσθηκε το Μνημόσυνο Πεσόντων.

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης ανέφερε:

 «Προσερχόμαστε εδώ σήμερα, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος για να αποτίσουμε φόρο τιμής, στους Ήρωες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες, Κύπριους και Ελλαδίτες, που έπεσαν μαχόμενοι για την Ελευθερία της Κύπρου, υπερασπιζόμενοι Κυπριακά εδάφη, κατά την εισβολή του Αττίλα το 1974.

 Σήμερα δεν εορτάζουμε, αλλά θυμόμαστε και πενθούμε, αυτή την επέτειο. Κάποιος είπε ότι ‘το δένδρο  της ελευθερίας ποτίζεται μόνο με αίμα Ηρώων’ κι εδώ ποτίστηκε με αίμα πολλών Ηρώων. Κλίνουμε το γόνυ. Τους θυμόμαστε και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους αυτούς» .

Ακολούθως, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Υπουργείο Αμύνης της Κύπρου όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Χαράλαμπο Πετρίδη, ενώ στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί είχαν συνομιλίες με την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Α/ΓΕΕΦ Αντιστρατήγου Δημόκριτου Ζερβάκη, καθώς και τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα του Υπουργού ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού που ναυλοχεί στον λιμένα της Λεμεσού. Τον συνόδευσαν ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο Α/ΓΕΕΦ και ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καιρίδης, ο οποίος παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις Μνήμης πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο