ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ/ΚΥΠΡΟΣ

Έκλεψε τις εντυπώσεις το υβριδικό σύστημα GENAIRCON στην άσκηση “AutonomousWarrior”

Η IDE συμμετείχε επιτυχώς στην τελική φάση (levelC) του ArmyWarfightingExperiment 2018 (AWE 2018), AutonomousWarrior (Land),  τη μεγαλύτερη άσκηση του είδους που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα,  η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 12 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου στο πεδίο ασκήσεων Salisbury Plain, στην Αγγλία.

Το AWE18 υπήρξε μια καινοτόμος διαδικασία, με στόχο την αξιολόγηση των τεχνολογιών σε Ρομποτικά και Αυτόνομα Συστήματα (RAS) για την αύξηση της επιβιωσιμότητας και την επίτευξη επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων στο πεδίο της μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 172 προϊοντικές υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν παγκοσμίως, επιλέχθηκαν 25 εταιρίες με καινοτόμα, υψηλής τεχνολογίας προϊόντα.

Οι κορυφαίες εταιρίες, προσκεκλημένες από τον Βρετανικό στρατό, διέθεσαν τον εξοπλισμό τους για να δοκιμαστεί στα πιο σκληρά περιβάλλοντα προσομοίωσης. Η αποκορύφωση της άσκησης “Autonomous Warrior”, μιας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης με διάρκεια ένα έτος, ήταν να χρησιμοποιηθούν τα τεχνικά ώριμα και με τις μεγαλύτερες προοπτικές προϊόντα σε μια ποικιλία επιχειρησιακών σεναρίων από κοινού από βρετανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η IDE συνεργάστηκε στενά με τη μονάδα ATDU του Βρετανικού Στρατού (British Army Armored Trials & Development Unit) και ενσωμάτωσε το υβριδικό σύστημα GENAIRCON, ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, σε τεθωρακισμένο όχημα μάχης Warrior FV510 TES. Κατά τη διάρκεια του AWE18, το GENAIRCON απέδειξε τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματά του ως αυτόνομο σύστημα τροφοδοσίας και διαχείρισης οχημάτων, προσφέροντας πάνω από 20 ώρες συνεχούς «σιωπηλής» λειτουργίας (TrueSilentWatch) με πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Το GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της συμβολής του στην επιβιωσιμότητα, παρέχοντας τη δυνατότητα λειτουργίας του οχήματος υπό θερμική και ακουστική σιγή. Το σύστημα επίσης διακρίθηκε για τη δυνατότητα του να χρησιμοποιείται παράλληλα και ως κέντρο παροχής ενέργειας στο πεδίο (“FieldEnergyHub”) τροφοδοτώντας άλλα οχήματα και διάφορες φορητές συσκευές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «AutonomousWarrior», το διήμερο 10-12 Δεκ. 18 αφιερώθηκε στα ΜΜΕ και τους VIP δίνοντας την ευκαιρία σε επισήμους Υπουργείων Άμυνας και σε αντιπροσωπείες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ να δουν στο πεδίο μάχης τα συστήματα που αξιολογήθηκαν κατά τη διάρκεια του AWE18. Το υβριδικό σύστημα GENAIRCON συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, ως άμεσα διαθέσιμο σύστημα που βελτιώνει τις δυνατότητες των οχημάτων και μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες πλατφόρμες.

Προηγούμενο άρθροΕπόμενο άρθρο